"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

«Εν αρχή ην ο λόγος» για τον Χρήστο Κολοκοτρώνη… 28 χρόνια πριν

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σαν σήμερα… 17 χρόνια πριν

Στις 13 Νοεμβρίου 1999 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών ο Χρήστος Κολοκοτρώνης. Ένας από τους σημαντικότερους λαϊκούς στιχουργούς, που μαζί με τον Κώστα Βίρβο, την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου και τον Χαράλαμπο Βασιλειάδη ή «Τσάντα», διαμόρφωσαν ριζικά το λαϊκό στίχο, από τα τέλη της δεκαετίας του ’40 και μετά… Από το 1967 και μετά, ο Χρήστος Κολοκοτρώνηςάρχισε να εμφανίζεται σε διάφορα κέντρα της Αθήνας σαν ερμηνευτής των τραγουδιών του. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, πως ήταν απόγονος του «Γέρου του Μοριά», του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη…

«Εν αρχή ην ο λόγος» για τον Χρήστο Κολοκοτρώνη

Το 1988, στο πλαίσιο της μουσικής τηλεοπτικής σειράς «Εν αρχή ην ο λόγος» στην ΕΤ 2, που ήταν αφιερωμένη στους Έλληνες στιχουργούς, ο Λευτέρης Παπαδόπουλοςαφιέρωσε μια εκπομπή στο έργο του Χρήστου Κολοκοτρώνη, αποσπάσματα από την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε στο video που ακολουθεί.

Τραγουδούν οι Ελένη Βιτάλη, Καίτη Γκρέυ, Γιούλη Τσίρου, Λεωνίδας Βελής, Κατερίνα Κόρου, Αθηναϊκή Κομπανία, Ρίτα Σακελλαρίου, Κώστας Μάνος, Κωνσταντίνα και ο ίδιος ο Χρήστος Κολοκοτρώνης, ενώ για το στιχουργό μιλούν ο Λευτέρης Χαψιάδης, ο Άκος Δασκαλόπουλος και ο Γιάννης Νεγρεπόντης. Οι δυο τελευταίοι ήταν μόνιμοι συνεργάτες της σειράς.

Η μουσική επιμέλεια ήταν του Θανάση Πολυκανδριώτη, η επιμέλεια της εκπομπής του Παναγιώτη Κοντοσταυλάκη, η σκηνοθεσία του Βασίλη Βλαχοδημητρόπουλου, η παραγωγή της Δέσποινας Πανταζοπούλου και τα σκίτσα του Σπύρου Ορνεράκη.

https://youtu.be/hk9CLYbG1qU?t=3

ogdoo.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης