"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Εξέχουσας σημασίας δωρεά για παιδιά ΑμεΑ στον Δήμο Τρικκαίων από την οικογένεια Δεληλίγκα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ορθιοι, ο Δήμαρχος Τρικκαίων, οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι γονείς ατόμων με αναπηρία,  χειροκρότησαν τη Γιάννα και τον Μπάμπη Δεληλίγκα για τη δωρεά οικοπέδου 11 στρεμμάτων και δύο – εντός αυτού – κτισμάτων στον Δήμο Τρικκαίων.

Η δωρεά αφορά στη δημιουργία μονάδας φιλοξενίας ατόμων με αναπηρία στα κτίσματα των 170 τ.μ. και 430 τ.μ., σε μια περιοχή (στο τέρμα περίπου της οδού Πατουλιάς), στην οποία θα μπορέσει να αναπτυχθεί πλήρως η δομή φιλοξενίας των ΑμεΑ.

Η επαινετή αυτή πράξη, σημαντική ειδικά στις τωρινές εποχές, τιμήθηκε δεόντως από όλους, όσοι παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Τρίτης 18 Σεπτεμβρίου 2018.

Η φράση του Δήμαρχου Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου «είστε πλέον η πιο πολύτεκνη οικογένεια των Τρικάλων και για αυτό θα σας βραβεύσουμε», αντικατοπτρίζει επακριβώς το κλίμα που κυριάρχησε με σύμπνοια και ομοφωνία.

Ο κ. Παπαστεργίου χαρακτήρισε ως ιστορική την ημέρα αυτή, ευχαριστώντας από καρδιάς τους Γιάννα και Μπάμπη Δεληλίγκα. Μετά από ένα μικρό ιστορικό της υπόθεσης, αναφέροντας την επίλυση των βασικών θεμάτων, επέμεινε σε τρία σημεία:

–  Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα και χρειάζεται όλοι «να βάλουν πλάτη»: Δήμος, Περιφέρεια, γονείς. Ο Δήμος για τα θέματα συντονισμού και εκπόνησης μελετών, η Περιφέρεια με τον Δήμο για την εξεύρεση πόρων από το ΠΕΠ Θεσσαλίας (τουλάχιστον για την κατασκευή του κτηρίου), οι γονείς για τον τρόπο λειτουργίας του φορέα – φιλανθρωπικού ιδρύματος που θα είναι υπεύθυνος για τη δομή

–  Επέμεινε στην ανάγκη σύμπνοιας και ομόνοιας από την πλευρά των γονέων

–  Τόνισε ότι ο πρώτος στόχος είναι η λειτουργία δομής για ημερήσια φροντίδα. Απώτερος στόχος, η βραχεία φιλοξενία παιδιών ΑμεΑ. Επομένως, χρειάζεται πρόβλεψη για αυτές τις ανάγκες σε όλα τα επίπεδα

Επεσήμανε ότι υπάρχει ήδη προηγούμενο από λειτουργία παρόμοιων δομών σε άλλες πόλεις, με τη σαφή ενεργοποίηση των γονέων

Και υπενθύμισε πού βρισκόμαστε τώρα ως κοινωνία, όταν το 2003 με τη δημιουργία του ΚΔΑΠ ΜΕΑ, η κοινωνία ανακάλυψε ότι υπάρχουν παιδιά που χρειάζονται παιχνίδι, φροντίδα, απασχόληση. Και κάλεσε τους τρικαλινούς πολίτες να «κρατήσουν δυνάμεις», για να ενισχύσουν αυτό το εγχείρημα.

Στάθηκε επίσης θετικά, στο ότι το τελευταίο διάστημα γίνονται πολλές δωρεές προς τον Δήμο, κάτι που αποτελεί «δείγμα υγείας». Και ταυτοχρόνως, δείχνει ότι «αν οργανωθούμε σε τοπικό επίπεδο θα καταφέρουμε να ξεφύγουμε από την κρίση ή έστω να αλληλοβοηθηθούμε και να ζήσουμε καλύτερα».
Πρόκειται για μια δωρεά που επιλύει ένα θέμα σημαντικό για τα Ατομα με Αναπηρία του Δήμου Τρικκαίων, καθώς θα πρόκειται για μονάδα συμπληρωματική στις δύο βάρδιες του ΚΔΑΠ ΜΕΑ που λειτουργεί ο Δήμος.

Ο ίδιος ο κ. Δεληλίγκας, λιτά και σύντομα μιλώντας ανέφερε ότι αυτή η πράξη αφορά σε όλα τα παιδιά του νομού Τρικάλων, «για να έχουν σπίτι». Επρόκειτο, επεσήμανε για πολύ παλιότερη επιθυμία, τόνισε όπως και ο Δήμαρχος, την ανάγκη δημιουργίας φορέα από τους γονείς, καθώς πρέπει «να καταλάβουν οι γονείς ότι πρόκειται για ένα μοναδικής σημασίας θέμα». Και έκλεισε με μια λέξη – κλειδί:  «Να δοθεί βοήθεια στα αγγελούδια αυτά».

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων ΑμεΑ «Ελπίδα» και «Αρωγή» κ. Ρίζος και Καρατζούνης, τόνισαν ότι «το ήθος και η εν λόγω πράξη δείχνουν πολιτισμό» αλλά και ότι θα πρέπει να αποκτήσουμε στα Τρίκαλα στέγη, όπως και στις άλλες πόλεις

Ακολούθησε σειρά τοποθετήσεων δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι εξήραν, το ήθος του κ. Δεληλίγκα και την ανιδιοτελή προσφορά του, τη σημασία αυτής της δωρεάς από την οικογένειά του, τις ελλείψεις της κρατικής μέριμνας στον συγκεκριμένο τομέα, που καλύπτει πλέον ο Δήμος.

Την όλη όμως στιγμή και την έγκριση από το Σώμα της δωρεάς, διάνθισε με συγκίνηση η  Στεφανία Κανέλλα, μαθήτρια 1ου ειδικού σχολείου. Με δύο φράσεις, έδωσε το στίγμα των συναισθημάτων για γονείς και παιδιά ΑμεΑ:

«Οσο υπάρχουν άνθρωποι υπάρχει ελπίδα», τόνισε και συμπλήρωσε την ομιλία με τον διάσημο στίχο από τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους του Διονύσιου Σολωμού:

«Η δύναμή σου πέλαγο κι η θέλησή μου βράχος».

Το χειροκρότημα στη μικρή μαθήτρια ακολουθήθηκε από το χειροκρότημα στους Γιάννα και Μπάμπη Δεληλίγκα, σε κλίμα συγκίνησης και παντρικαλινού «ευχαριστώ».
Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης