"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.8 C
Trikala

Εξήγγειλε νέα έργα για την Καλαμπάκα ο Κ. Αγοραστός

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τέσσερα νέα έργα εξήγγειλε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός από την Καλαμπάκα σε συνέντευξη τύπου που έδωσε εκτάκτως στο γραφείο του Δημάρχου.

Τα έργα αυτά είναι:

– Η δημιουργία ταρτάν στο δημοτικό στάδιο της Καλαμπάκας, έργο προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, που εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και θα δημοπρατηθεί σύντομα

– Η βελτίωση της προσπελασιμότητας στις Μονές Χρυσίνου και Σιαμάδων

– Η δημιουργία κυκλικού κόμβου στην είσοδο της Διάβας (μετά από τη γέφυρα) με κατευθύνσεις τη Διάβα, τα Αμπέλια και την Καλαμπάκα

– Η βελτίωση της Ε.Ο. Τρικάλων – Γρεβενών στο τμήμα Μουργκάνι – Δεσκάτη.

Αναφέρθηκε επίσης στα έργα που έγιναν και γίνονται στον Δήμο Καλαμπάκας, που ομολογουμένως είναι πάρα πολλά, ενώ αναφέρθηκα και σε κάποια που ολοκληρώνονται.

Σε αυτά ανήκουν το Γηροκομείο της Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων και το Μουσείο Γεωλογικών Σχηματισμών Μετεώρων στο Καστράκι, για το οποίο ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης είπε ότι θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια στις 23 Απριλίου.

Επίσης, καυτηρίασε το γεγονός ότι παραμένει κλειστό για μεγάλο χρονικό διάστημα το Μουσείο της Θεόπετρας, ενώ είπε ότι είναι αρμοδιότητα των Δήμων το Πολεοδομικό Σχέδιο, και δεν μπορεί η Περιφέρεια να παρέμβει στο πρόβλημα που υπάρχει με το μη ασφαλτοστρωμένο τμήμα του «νέου σχεδίου Καλαμπάκας».

Για το θέμα αυτό ο Δήμαρχος είπε ότι το πρόβλημα είναι τα όμβρια ύδατα που δεν μπορούν να απορροφηθούν από το δίκτυο της οδού Τρικάλων και ότι κάνει προσπάθειες να το προωθήσει ως αντιπλημμυρικό έργο. «Δεν είναι εύκολο, αλλά πιστεύω ότι θα το ξεκινήσουμε μέχρι το τέλος της θητείας μας», είπε.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης