"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Εξαιρετική εκδήλωση του Δήμου Πύλης για την «ΑΣΦΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ»,

lafarm

Σχετικά άρθρα

Εξαιρετική εκδήλωση οργάνωσε ο Δήμος Πύλης σε συνεργασία με την Τοπική Διοίκηση Τρικάλων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (Ι.Ρ.Α.), την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ν. Τρικάλων και την μαθητιώσα νεολαία της Πύλης, χθες Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 11.30΄, στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Πύλης, ενημερωτική ημερίδα με θέμα «ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ», με κύριο ομιλητή τον κ. Υποδ/τή τηςΥποδ/νσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος κ. Ευάγγελο Μπέσσα.

Ο Δήμος Πύλης και η Τοπική Διοίκηση Τρικάλων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A.), γνωρίζοντας τις σύγχρονες προκλήσεις της ηλεκτρονικής εποχής που ζούμε και τους κινδύνους που προκύπτουν μέσα από την χρήση του διαδικτύου προέβη στην παραπάνω εκδήλωση.

Οι ομιλητές, οι οποίοι «καθήλωσαν» κυριολεκτικά το κοινό με την μεταδοτικότητά τους,  επικεντρώθηκαν στην ενημέρωση για τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, τους κινδύνους που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά την πρόληψη και την αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος της Ι.P.A. Τρικάλων κ. Αχιλλέας Μπέγας, ο Δ/ντής της Αστ/κής Δ/νσης Τρικάλων κ. Γ. Σπηλιόπουλος, ο Αντ/ρχος Οικονομικών & αρμόδιος σε θέματα Παιδείας κ. Ευάγγελος Αλέκος, καθώς & η Δ/ντρια της Β/θμιας Εκ/σης Τρικάλων κα Βασιλική Κάκλα.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Πύλης μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

«……Χαίρομαι όταν είμαστε όλοι εδώ, γονείς, εκπαιδευτικοί, στελέχη της Αστυνομίας και της τοπικής κοινωνίας, για την ανάλυση ενός τόσου σοβαρού θέματος.

Η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο, η ενημέρωση στα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, οι κίνδυνοι που βρίσκονται πίσω από ιστοσελίδες, η πρόληψη και η αντιμετώπιση πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για όλους μας.

Το σχολείο μπορεί και πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην δημιουργική χρήση τουδιαδικτύου και την ψηφιακή ασφάλεια.

Ο Δήμος και οι υπηρεσίες του μπορεί και πρέπει να κάνει ότι χρειάζεται ώστε το διαδίκτυο να γίνει εργαλείο προόδου και όχι περιθωριοποίησης.

Θέλω να συγχαρώ το Προεδρείο και όλα τα μέλη της Τοπικής Διοίκησης Τρικάλων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, τους Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και την κ. Κάκλα, τους Διευθυντές των σχολείων της πόλης μας, του Λυκείου Πύλης, του Γυμνασίου και του ΕΠΑΛ.

Μα πιο πολύ από όλους,  εσάς, τους μαθητές, που διψάτε για μάθηση, για ζωή, για περιπέτεια στον δρόμο σας για την ΙΘΑΚΗ.

Καλή επιτυχία».

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μαθητές των Σχολείων της Πύλης,  δημ. σύμβουλοι του Δ. Πύλης, ο Δ/τής του Α.Τ. Πύλης, ο Προϊστάμενος του Π.Κ. Πύλης, οι Δ/ντές του Γυμνασίου & Λυκείου Πύλης, εκπρόσωπος της ΣΜΥ, ο πρώην Νομάρχης & βουλευτής της Ν.Δ. Τρικάλων κ. Ηλ. Βλαχογιάννης, οι πρόεδροι των Ι.P.Α. Καρδίτσας & Λάρισας, αλλά & αρκετοί πολίτες.

Με το πέρας της εκδήλωσης ο Αστ. Δ/ντής Τρικάλων κ. Σπηλιόπουλος απέδωσε τιμητική πλακέτα στον κεντρικό ομιλητή Αστυνόμο Α’, Υπ/ντή της Υπ/νσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορ. Ελλάδος κ. Ευάγγελο Μπέσσα.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης