Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρη Παπαστεργίου αποδέχθηκε την πρόσκληση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Οι κ. Παπαδόπουλος και Σιμορέλης, μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Αναστασίου, εκπρόσωπο της «Συνειρμός» αμκε, στελέχη του Δήμου και ενώπιον των εργαζομένων, συζήτησαν εκτενώς το ζήτημα που έχει ανακύψει.
Δηλαδή, στο ότι μέχρι εκείνη την ώρα (το πρωί της 30ης Δεκεμβρίου 2016) δεν υπήρχε απάντηση – αξιολόγηση στην προ μηνών υποβληθείσα πρόταση του Δήμου Τρικκαίων για συνέχιση λειτουργίας των Δομών.

Οι οποίες, μάλιστα, σε επίπεδο κόστους, χρηματοδοτούνται μόνο για τη μισθοδοσία των εργαζομένων. Όλα τα υπόλοιπα έξοδα και όλες οι σχετικές διαδικασίες, γίνονται από τον Δήμο και την πάντα απλόχερη και αλληλέγγυα τρικαλινή κοινωνία.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου επανέλαβε – για πολλοστή φορά – την απόφαση του Δήμου Τρικκαίων, να κρατήσει ανοιχτές όλες τις Δομές. Τόνισε μάλιστα, ότι, επιπροσθέτως, τις επεκτείνει από σήμερα, με τη νυχτερινή λειτουργία του Ξενώνα Αστέγων.
Υπό το πρίσμα των νέων από το υπουργείο Εργασίας, για παράταση του προγράμματος «για εύλογο χρονικό διάστημα, προκειμένου να μη μείνουν ακάλυπτοι οι ωφελούμενοί τους» (σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας), η συζήτηση ήταν εποικοδομητική και ουσιαστική.
Μαζί με τους εργαζόμενους, συζητήθηκαν όλα τα ενδεχόμενα, οι καθυστερήσεις, το μέλλον των Δομών.
Συμφωνήθηκε ότι η βιώσιμη λύση θα πρέπει να δοθεί για όλες τις Δομές, είτε από το ΠΕΠ Θεσσαλίας, είτε μέσω του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Προς την κατεύθυνση αυτή, θα ενταθούν οι πιέσεις.