"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ, χωρίς όρους, προτείνει το ΚΚΕ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πρόταση νόμου για τη λήψη άμεσων μέτρων ανακούφισης των ανέργων κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος.

Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι η λήψη των μέτρων που περιέχονται στη πρόταση νόμου έχουν επείγοντα και επιτακτικό χαρακτήρα για την ανακούφιση των ανέργων.

Χαρακτηρίζει «τα νεανικά “προγράμματα απασχόλησης” που υλοποιούν η Ε.Ε. και οι κυβερνήσεις σε όλες τις χώρες κοροϊδία και βαθιά εκμετάλλευση» και το θεσμό της μαθητείας «έδαφος για παραπέρα εκμετάλλευση και τζάμπα εργασία».

Με την πρόταση νόμου το ΚΚΕ ζητά το επίδομα ανεργίας να παρέχεται σε όλους τους άνεργους χωρίς όρους και να ανέρχεται στα 600 ευρώ.

Επίσης, ζητά το χρονικό διάστημα παραμονής στην ανεργία να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος, ενώ οι άνεργοι και τα μέλη των οικογενειών τους να δικαιούνται δωρεάν και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία οι άνεργοι να δικαιούνται επιδότηση ενοικίου, να απαλλάσσονται από την καταβολή δημοτικών τελών, να καταβάλλουν μειωμένα τα τιμολόγια της ύδρευσης, του ηλεκτρικού ρεύματος και του σταθερού τηλεφώνου και να απαγορεύεται η διακοπή παροχής ύδρευσης, ηλεκτρικού ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου σε αυτούς.

Η πρόταση προβλέπει επίσης τη χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριόριστων διαδρομών για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, την ένταξη των ανέργων στα προγράμματα δωρεάν διανομής τροφίμων και την δωρεάν πρόσβαση των παιδιών τους στους δημόσιους και δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Τέλος, και για όσο διαρκεί η ανεργία, ζητείται πλήρης προστασία των δανειοληπτών απαλλαγή από τόκους και απαγόρευση κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης