"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.9 C
Trikala

Επίθεση Ζωής κατά Τσακαλώτου, Φλαμπουράρη: «Με στοχοποιείτε»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Απάντηση ΥΠΟΙΚ: Ροκανίζετε το χρόνο για να πάμε σε δάνειο-γέφυρα – Αιχμές της Προέδρου για απολυταρχικά καθεστώτα και μυστικές υπηρεσίες – Φίλης: Δημιουργεί μεγάλα θεσμικά προβλήματα ο ισχυρισμός της ότι στοχοποιείται

Με μία ομιλία με βαριές εκφράσεις η Πρόεδρος της Βουλής έβαλλε κατά του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου για την ατάκα του περί «Ζωής θέλοντος» (για την οποία είπε ότι είναι λάθος ελληνικά) αλλά και κατά του Αλέκου Φλαμπουράρη.

Η Πρόεδρος έλαβε το λόγο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των Επιτροπών και κατηγόρησε την κυβέρνηση και συγκεκριμένα τους δύο υπουργούς ότι τη στοχοποίουν.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου με πολύ καυστικό τρόπο εξαπέλυσε επίθεση κατά του κ. Τσακαλώτου, λέγοντας ότι δεν υπάρχει νομιμοποίηση για την εισήγηση του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, η κ. Κωνσταντοπουλου «εξερράγη», καθώς ο κ. Τσακαλώτος χαμογελούσε κατά τη διάρκεια της επίθεσης: «Μη γελάτε κύριε υπουργέ με τον κ. Σταθάκη».

«Κύριε Υπουργέ από την Τρίτη στοχοποιήσατε εμένα προσωπικά», τόνισε η κ. Κωνσταντοπουλου και του ζήτησε να εξηγήσει τους λόγους επίθεσης.

«Δεν εξηγήσατε για την προσωπική επίθεση που μου κάνατε και δεν εξηγήσατε τον αντιδημοκρατικό τρόπο που προωθείτε», τόνισε η Πρόεδρος και πρόσθεσε ότι ακούστηκαν αδιανόητες εκφράσεις και υπαινιγμοί ότι όσοι δεν θα ψηφίσουν το κατεπείγον είναι σύμμαχοι των αντιπάλων κατά της χώρας.

«Γιατί κ. Τσακαλώτε ανέχεστε οι υπερασπιστές σας να καταφέρονται κατά των τρελών και κακών διαφωνούντων», τόνισε και πρόσθεσε σε έντονο ύφος: «Μην προσποιείστε ότι δεν βλέπετε την επίθεση κατά των διαφωνούντων. Όλοι κρινόμαστε για τις πράξεις και τις παραλείψεις, αλλά και για το ήθος μας. Δεν υπάρχει νομιμοποίηση για την εισήγηση του ΣΥΡΙΖΑ στο σχέδιο νόμου. Θα καλέσω όποιον μιλά στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ να είναι προσεκτικός. – Δεν έχει καμία νομιμοποίηση», είπε.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου αναφερόμενη στα όσα είπε ο κ. Φλαμπουράρης περί Φρόιντ σήμερα (δείτε τις δηλώσεις εδώ) είπε πως «τα εργαλεία της ψυχιατρικοποίησης και της αποδόμησης της προσωπικότητας είναι εργαλεία που χρησιμοποίησαν τα πιο απολυταρχικά καθεστώτα, και μυστικές υπηρεσίες όλοι και αυτοί από τους οποίους υπέφερε η Αριστερά. Γιατί ξεκινήσατε αυτή την στοχοποίηση, πώς τολμάτε να στοχοποιείτε την Πρόεδρο της Βουλής».

Φίλης: Δημιουργεί μεγάλα θεσμικά προβλήματα ο ισχυρισμός της ότι στοχοποιείται

Κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου στράφηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, αμέσως μετά την παρέμβασή της στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών στη Βουλή, κατά την οποία επιτέθηκε στον ίδιο, αλλά και στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο κ. Φίλης είπε ότι από τη στιγμή που η πρόεδρος της Βουλής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τη στοχοποιεί, αυτό γεννά θεσμικά προβλήματα, προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα θέμα που θα απασχολήσει τους πάντες «σε Βουλή, κυβέρνηση και στη συνείδησή μας».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ουδείς νομιμοποιείται να μιλάει ως αυθεντικός διερμηνευτής της ψήφου του ελληνικού λαού και τόνισε πως αν τεθεί ζήτημα δυσαρμονίας, τότε η απάντηση θα είναι ο ελληνικός λαός.

«Η κυβέρνηση έχει χρέος να διασφαλίσει την πορεία του ελληνικού λαού, του έθνους. Υπάρχει πρόταση για κατεπείγουσα διαδικασία και πρέπει να ολοκληρωθεί απόψε γιατί αύριο υπάρχει Eurogroup όπου θα κριθεί η στάση της ελληνικής πλευράς, ώστε να εγκριθεί η συμφωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε πως πρέπει να εξεταστεί πολύ σοβαρά πώς θα ολοκληρωθεί απόψε και όσο πιο σύντομα η διαδικασία της Ολομέλειας.

Τσακαλώτος: «Ροκανίζετε» το χρόνο για να πάμε σε δάνειο-γέφυρα

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου απαντώντας είπε ότι ο κ. Φίλης χθες συνέπραξε με τους εκπροσώπους της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού για να συμβάλει στη στοχοποίησή της, ενώ ζήτησε από τον κ. Τσακαλώτο να πάρει το λόγο και να απαντήσει.

«Δεν βγήκατε να μιλήσετε, αλλά βγήκε κάποιος να μιλήσει για τον Φρόιντ» είπε απευθυνόμενη στον υπουργό Οικονομικών η πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε: «Περιμένω να απαντήσετε κύριε Τσακαλωτο γιατί με στοχοποιείτε. Γιατί όποιος ζητά εξηγήσεις πρέπει να είναι σύμμαχος του Σοίμπλε, όπως είπε και ο κ. Θεοχάρης».

Απαντώντας ο κ. Τσακαλώτος χαρακτήρισε ανούσια τα όσα είπε η ΠτΒ εκτιμώντας ότι το κάνει για να ροκανίσει τον χρόνο. Όσον αφορά την ατάκα του περί «Ζωής θέλοντος» είπε ότι επρόκειτο για αστεϊσμό και κατηγόρησε την Ζωή για έλλειψη χιούμορ.

«Ροκανίζετε το χρόνο για να πάμε σε δάνειο-γέφυρα» κατέληξε.

«Τελειώνετε να ψηφίσουμε. Αυτό είναι η δημοκρατία, τελειώνετε», δήλωσε αμέσως μετά ο
κ. Μπαριώτας από το Ποτάμι, με την κυρία Αμανατίδου να απαντά ότι δεν μπορεί να λέει κάποιος «τελειώνετε» στη Δημοκρατία.

Πάντως, έπειτα από την την παρέμβαση της Ζωής που καθυστέρησε τη διαδικασία, υπάρχει ένταση ξανά και εκνευρισμός. Μάλιστα, η κυρία Αμανατίδου είπε στη ΝΔ ότι αν θέλει μπορεί αν αποχωρήσει από την αίθουσα και ότι δεν επιτρέπεται να την κατηγορούν ότι εκείνη ξεφτιλίζει τη διαδικασία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης