"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Επίσημα υποψήφιος Δήμαρχος Πύλης ο Βαλάντης Τσιούτσιας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τις βασικές θέσεις και αρχές του συνδυασμού του, καθώς και το βασικό του όραμα για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Πύλης, ανέπτυξε σήμερα το μεσημέρι από την αίθουσα του ξενοδοχείου «Μπαμπανάρα», ο υποψήφιος Δήμαρχος Πύλης Βαλάντης Τσιούτσιας.

Τον κ. Τσιούτσια σ’ αυτήν την πρώτη του επίσημη παρουσίαση, πλαισίωναν μέλη του συνδυασμού και στενοί του συνεργάτες, ενώ αρκετός ήταν και ο κόσμος που παραβρέθηκε για να ακούσει τις βασικές αρχές και το πρόγραμμα για τον Δήμο Πύλης του υποψηφίου Δημάρχου.

Ο Βαλάντης Τσιούτσιας απευθυνόμενος προς τον κόσμο που παραβρέθηκε στην πρώτη του παρουσίαση, τόνισε πως γύρω στα μέσα Ιανουαρίου θα προχωρήσει στην ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού του, όπου θα αποκαλύψει το όνομα του συνδυασμού και τον βασικό κορμό του ψηφοδελτίου, το οποίο μέχρι τότε θα έχει ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του υποψηφίου Δημάρχου Πύλης Βαλάντη Τσιούτσια, στην σημερινή εκδήλωση είχε ως εξής:

«Εδώ και αρκετούς μήνες, ο κόσμος της Πύλης συνειδητοποίησε ότι πλησιάζουν οι εκλογές και απευθύνθηκε σε νέους ανθρώπους να αναλάβουν δράση. Από το Σεπτέμβριο και μετά, κάθε μέρα που περνούσε, με πλησίαζαν όλο και περισσότεροι συνδημότες μου και με παρότρυναν, προκειμένου να ηγηθώ ενός νέου συνδυασμού. Ενός συνδυασμού απαλλαγμένου από συντεχνιακά παιχνίδια και μικροκομματικές σκοπιμότητες. Ενός συνδυασμού νυν, πρώην δημοτικών συμβούλων, ενεργών πολιτών και πολλών νέων ανθρώπων. Οι ζυμώσεις διήρκησαν αρκετές εβδομάδες. Κάποιοι διαφώνησαν με αυτό το εγχείρημα, αποχώρησαν από την ομάδα και άλλαξαν στρατόπεδο. Η απόφασή τους είναι σεβαστή και τους εύχομαι καλή επιτυχία.

Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου, υπήρξαν πάρα πολλές πιέσεις σε ανθρώπους που στηρίζουν αυτό το εγχείρημα, να απομακρυνθούν από δίπλα μου. Αυτό το γεγονός τους πείσμωσε ακόμα περισσότερο και συντάχθηκαν πλέον με ακόμα περισσότερες δυνάμεις. Πρέπει να γνωρίζουν κάποιοι ότι οι νέοι δε φιμώνονται και δεν απομονώνονται.

Ο Δήμος μας τα τελευταία χρόνια ακολουθεί μια φθίνουσα πορεία, όσον αφορά την ανάπτυξη και τα έργα υποδομής. Τα χωριά μας στον ορεινό όγκο, ερημώνουν και σε λίγα χρόνια το λογικό επακόλουθο είναι να μην υφίστανται καν. Τα χωριά του κάμπου προς το παρόν έχουν μικρότερες απώλειες πληθυσμού, αλλά δεν παύουν και αυτά να λιγοστεύουν. Οι νέοι άνθρωποι του τόπου μας ψάχνουν να βρουν την τύχη τους, τόσο στις μεγάλες πόλεις, όσο και στο εξωτερικό. Οι νέοι που επιδιώκουν να μείνουν στα χωριά τους γίνονται όμηροι του εκάστοτε Δημάρχου για να εργαστούν με δίμηνη και τρίμηνη απασχόληση. Ο νέος στο χωριό του και στον τόπο του έχει σταματήσει να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον.

Αυτή κατρακύλα πρέπει πλέον να σταματήσει. Σ’ αυτή την προσπάθεια έχουν λόγο κυρίως οι νέοι και όσοι νιώθουν νέοι. Οι άνθρωποι που θέλουν ρόλο και λόγο, όσοι νιώθουν την ανάγκη για το καινούριο το διαφορετικό. Όσοι νιώθουν την ανάγκη για ένα ξεχωριστό, διαφορετικό Δήμο, αντάξιο των ισχυρών πλεονεκτημάτων που διαθέτει. Καλώ τους δημότες μας, όλες και όλους να συνεισφέρουν με τις ιδέες τους, τις προτάσεις τους, τη συμμετοχή τους, ώστε να αξιοποιήσουμε και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας. Ο τόπος μας έχει ανάγκη από φρέσκιες ιδέες που θα φέρουν ανάταση και αισιοδοξία.

Το σίγουρο είναι ότι πλέον είμαστε εδώ, είμαστε παρόντες, είμαστε πολλοί, γεμάτοι δύναμη να ολοκληρώσουμε την αποστολή μας, που δεν είναι άλλη, από την ανάληψη της θέσης ευθύνης, της θέσης που θα αποτελέσει την αφετηρία θετικών εξελίξεων στους τομείς που θα δώσουμε προτεραιότητα και θα πραγματευτούμε.

 

Ως δημοτική παράταξη θα θέσουμε στόχους εφικτούς, υλοποιήσιμους που θα βελτιώνουν την καθημερινότητα του δημότη. Για τα αυτονόητα ο δημότης δεν πρέπει να αισθάνεται υποχρεωμένος. Ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων και οι Υπάλληλοι του Δήμου, έχουν την υποχρέωση να συνεργάζονται αρμονικά και να υπηρετούν το δημότη.

Εν έτη 2018 είναι αδιανόητο να υπάρχουν χωριά στο δήμο μας, τα οποία δεν έχουν κεντρικό ασφαλτοστρωμένο δρόμο.

Εν έτη 2018 είναι αδιανόητο να πάμε τα παιδιά μας σε όμορους Δήμους για να τα καλύψουμε σε δραστηριότητες.

Εν έτη 2018 είναι αδιανόητο, να μην υπάρχει Δημοτική δανειστική βιβλιοθήκη, τουλάχιστον στο κεφαλοχώρι του Δήμου.

Με τον Κλεισθένη, τα τοπικά συμβούλια αποδεσμεύονται από το Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτό σημαίνει ότι πλέον θα μιλάμε για διαφορετικά ψηφοδέλτια. Παράλληλα αυξάνονται οι αρμοδιότητες των Προέδρων των τοπικών κοινοτήτων. Η κάθε τοπική κοινωνία είναι έτοιμη να κάνει τις δικές της ζυμώσεις και να εκλέξει το δικό της τοπικό συμβούλιο. Κατά τη γνώμη μας, ο ρόλος του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου θα πρέπει να είναι διακριτός και να προκρίνει τη συνεννόηση και όχι το διχασμό των τοπικών κοινωνιών. Εξάλλου ο νέος Δήμαρχος οφείλει να εναρμονιστεί με την ελληνική νομοθεσία και να συνεργαστεί με όποιον πρόεδρο εκλέξει η τοπική κοινότητα.Είναι χρέος μας να δώσουμε σε κάθε τοπική κοινότητα τα εφόδια που χρειάζεται ν’ αναπτύξει τις δικές της, ιδιαίτερες δυνατότητες.

Ο Δήμος μας έχει ανάγκη από έργα υποδομής. Έργα που θα βελτιώσουν την εικόνα του Δήμου, θα αυξήσουν την επισκεψιμότητα και θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και συνθήκες ευχάριστης διαβίωσης. Οι διορισμένοι ειδικοί σύμβουλοι του εκάστοτε Δημάρχου πρέπει να εργάζονται για την ανάπτυξη και προβολή του Δήμου και όχι για την προβολή του ίδιου του Δημάρχου. Κρίνεται πλέον αναγκαία η συγκρότηση μόνιμης ομάδας εργασίας, αποτελούμενη από ανθρώπους με εξειδικευμένες γνώσεις, που θα «κυνηγούν» σε εθνικό κι ευρωπαϊκό επίπεδο, συστηματικά και αποτελεσματικά, κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης έργων που θα αλλάξουν την εικόνα του Δήμου.

Αυτά είναι μερικά παραδείγματα σε σχέση με το σύνολο των θέσεων μας που θα αναπτύξουμε στην ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού που θα πραγματοποιηθεί περίπου στα μέσα Ιανουαρίου σε ανοιχτή συγκέντρωση σε χώρο του Δήμου μας.

Σε μια ιδιαίτερα σημαντική και κρίσιμη περίοδο, έχουμε πλήρη συνείδηση για το βαθμό δυσκολίας και το μέγεθος της πρόκλησης. Σ’ αυτή την πρόκληση, έχοντας ως εφόδια τις γνώσεις και τον πλούτο ιδεών, πιστεύουμε ότι μπορούμε να σταθούμε με επάρκεια και να προσφέρουμε. Μια προσφορά στη βάση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, με κατεύθυνση τη δημιουργία ενός Δήμου, που θα μπορεί να σταθεί στα πόδια του».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης