"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Επίσκεψη αγάπης στην ορεινή Αργιθέα.

lafarm

Σχετικά άρθρα

Οι Αργιθεάτες Τρικάλων έδωσαν υπόσχεση  και την πραγματοποίησαν.Στις 9-Απριλίου 2017 μια ηλιόλουστη μέρα της Άνοιξης το Δ.Σ του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων με ένα κατάμεστο λεωφορείο και το χορευτικό του Συλλόγου ξεκίνησε το ταξίδι του με προορισμό το Ανθηρό Αργιθέας,όπως γίνεαι επί 14 χρόνια έτσι και φέτος εν όψει των εορτών του Πάσχα.
Με σύμμαχο τον ήλιο,περάσαμε τον Τύμπανο 1800 μ.υψόμετρο και άλλα χωριά,φτάσαμε στο χωριό Ανθηρό. Εκεί παρακολουθήσαμε τη θεία λειτουργία,Κυριακή των Βαίων. Λιγστοί οι άνθρωποι οι ντόπιοι και οι ξένοι οι οποίοι έφτασαν εκεί από τις μεγάλες πόλεις.
Ήταν κάτι ξεχωριστό, κάτι το ήρεμο κάτι που δεν νιώθουμε πάντα. Μέσα στη φύση ακούγοντας τα γάργαρα νερά να τρέχουν, να βουίζουν. Ανατριχίλα. Αντικρύζοντας απέναντι από κάθε ματιά και μια τεράστια βουνοκορφή.

 


Τελειώνοντας τη θεία λειτουργία ο ιερέας,βγήκαμε όλοι στο προαύλιο της Αγίας Παρασκευής Ανθηρού.Εμείς ξένοι ,εκείνοι γνωστοί.Όπως αρμόζει στους Αργιθεάτες έτρεχαν όλοι να μας χαιρετίσουν, να μας καλοσωρίσουν. Ο ιερέας του χωριού Πατέρας Απόστολος μαζί με το Δ.Σ του Συλλόγου και τους παρευρισκόμενους ευλόγησε την ΑΡΤΟΚΛΑΣΊΑ του Συλλόγου υπέρ Υγείας των απανταχού Αργιθεατών,μοίρασε τα Βάγια και όλοι γευτήκαμε τα γλυκά προσφορά του Συλλόγου.
Στη συνέχεια το χορευτικό μας με τις γνήσιες παραδοσιακές στολές της Αργιθέας μας χάρισε λίγες στιγμές ψυχαγωγίας,οι χορευτές καταχειροκροτήθηκαν, συμπαρασύροντας στο κέφι και στο χορό τα παιδιά και τους παρευρισκόμενους.
Πολύ συγκινητικό, τα παιδιά χάρηκαν,έλαμπαν από χαρά. Η ίδια εκπαιδευτικός αναρωτήθηκα από μέσα μου πως ζούνε τα παιδιά της πόλεως και πως ζούνε αυτά τα παιδιά του χωριού.
Όλοι μαζί επισκεφθήκαμε το πανέμορφο Δημοτικό Σχολείο του Ανθηρού.Εκεί όλοι μαζί κάναμε μια μικρή γιορτούλα χαράς. Δεν ήταν τα δωράκια που πήγαμε και τα

ελάχιστα χρήματα για το καθ΄ένα λόγος χαράς. Ήταν η παρουσία μας. Ήταν η αντάμωση. Όπως στην ομιλία της η πρόεδρος του Συλλόγου είπε στα παιδιά και στους γονείς. Μπορεί να είστε εδώ στο χωριό να σας λείπουν παραστάσεις κι άλλα πράγματα, είστε όμως τυχεροί. Αναπνέεται καθαρό αέρα κι έχετε ησυχία. Τα δωράκια για σας μπορεί να μην έχουν μεγάλη αξία,η αγάπη μας για σας είναι μεγάλη.
Δώσαμε λίγη χαρά αλλά φορτιστήκαμε με πολλά συναισθήματα αγάπης αλληλεγγύης και αισιοδοξίας.

Φωτογραφία της Έλλη Τσιρογιάννη.
Το Δ.Σ του Συλλόγου παρέθεσε γεύμα στα παιδιά και στους γονείς στην ταβένα του χωριού .Η δε χορωδία του Συλλόγου μας τραγούδησε το τραγούδι ‘’’σε τούτη τάβλα π’ούμαστε σε τούτο το τραπέζι ‘’
Το Δ .Σ του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων ευχαριστεί θερμά τον Δήμαρχο Αργιθέας κ. Λάμπρο Τσιβόλα για την εγκάρδια υποδοχή μας στα πάτρια εδάφη.
Αφού τους αποχαιρετίσαμε και τους ευχαριστήσαμε όλους για τη φιλοξενία θα ήταν παράλειψή μας ν’ αναφερθούμε και στον τ. Δήμαρχο Αργιθέας κ. Χρήστο Καναβό ,ο πανταχού παρών στον κ.Γεώργιο Χασιώτη για την παρουσία του και την κ. Ευαγγελία Μπουντούρη.
Πήραμε τον δρόμο επιστροφής αναλογιζόμενοι τις εικόνες και τις εμπειρίες της ημέρας .Τον απογευματινό μας καφέ τον απολαύσαμε στο Μοναστήρι Αγίου Γεωργίου στο Μουζάκι. Για να γίνει αυτή η εκδήλωση αγάπης στο Δημοτικό Σχολείο Ανθηρού Αργιθέας βοήθησαν πολλοί . Η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, οι παρευρισκόμενοι στο απογευματινό του Συλλόγου,χαλβαδοποιεία Μάτης,Πράσινος Μύλος,Μέλισσα, Γιαννής, Τριζώνης, Πλεσιώτης,η Βάσω Μπουλογιώργου για την προσφορά βιβλίων,ο εθελοντής φωτογράφος του Συλλόγου κ. Αθανάσιος Κωστάκης και το χορευτικό μας.
Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στην αξιόλογη ομάδα που αποτελούν το Δ.Σ του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων,Έλλη Τσιρογιάννη, Νίκο Καλομπάτσο,Βασίλη Μαναό,Παναγιώτα Κωτή,, Γιωργία Σβεντζούρη,Χάρη Σιαματά και Σωτ. Μαραγκιανό.
Κλείνοντας με την κλασική ευχή ‘’και του χρόνου’’
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
Έλλη Τσιρογιάννη
Πρόεδρος Αργιθεατών Τρικάλων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης