"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Επίσκεψη Κουίκ για την καταγραφή, συζήτηση, αλλά και επί τόπου επισκόπηση των προβλημάτων

lafarm

Σχετικά άρθρα

koyik
Ουσιαστική για τον Δήμο Τρικκαίων και για την κυβέρνηση, η σημερινή επίσκεψη του υφυπουργού Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, κ. Τέρενς Κουίκ, στο Δημαρχείο Τρικκαίων. Συνομίλησε με τον κ. Δήμαρχο κ. Δημήτρη Παπαστεργίου για θέματα ουσίας, τα οποία έθεσε και με υπόμνημα. Ο κ. Κουίκ έφτασε στο Δημαρχείο στις 2 το μεσημέρι και συζήτησε για τα θέματα που αφορούν τον νομό. Ο κ. Παπαστεργίου έθεσε τρία βασικά ζητήματα:
– την παραχώρηση του τέως στρατοπέδου της 7ης ΤΑΞΥΠ (στρατόπεδο Πούλιου) στον Δήμο, για την ίδρυση Μουσείου,
– την προώθηση του αιτήματος για τη συνδρομή στις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις που προβλέπουν ληξιπρόθεσμες οφειλές περί τα 3,5 εκατ. ευρώ, άμεσα απαιτητά από τον Δήμο προς πολίτες
– την ουσιαστική βοήθεια στο θέμα της άρσης απαγόρευσης λήψης δανείου για έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, που θα διευκολύνουν την εξοικονόμηση πόρων.
koyik 3
Ο κ. Κουίκ αναφέρθηκε ειδικότερα στο θέμα των ΑΠΕ, καθώς το συνέδεσε με την επικείμενη έλευση του υπουργού Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη στον νομό μας. Στην επίσκεψη αυτή – ήδη αναβληθείσα – ο υπουργός θα ασχοληθεί με τον ζήτημα της Μεσοχώρας, αλλά θα τεθεί και το ζήτημα της εξοικονόμησης ενέργειας για τον Δήμο Τρικκαίων.
Επίσης, ο κ. Κουίκ αποκάλυψε ότι υπάρχει ανεκμετάλλευτο κονδύλι περί τα 250 εκατ. ευρώ για νέους αγρότες, που η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να διοχετευθούν σε αυτούς. Ακριβώς το ίδιο ζήτημα δηλαδή, που ο Δήμος Τρικκαίων προωθεί με την υποβολή της πρότασής του για το Ασκληπιείο στο Πρίνος και την ενεργοποίηση της καλλιέργειας βοτάνων, σε εκτάσεις του Δήμου, από νέους, άνεργους αγρότες.
koyik 2
Η συζήτηση, τέλος, περιστράφηκε και σε θέματα αρμοδιότητας της αυτοδιοίκησης γενικότερα, αλλά και στην πορεία κατασκευής του Ε65, στο οποίο αναφέρθηκε και η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτα Δριτσέλη
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, ο συντονιστής των ΑΝΕΛΛ στον Ν. Τρικάλων, κ. Χρόνης Αγορίτσας και ο υποψήφιος βουλευτής στις τελευταίες εκλογές κ. Κώστας Πατέρας. Παρέστησαν επίσης, ο γραμματέας της ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταύρος Νταούλας και τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής, κ. Πεταράκης, Σίμος, Μπάτζιος. Επίσης, στη συνάντηση από την πλευρά του Δήμου παρίσταντο οι αντιδήμαρχοι Καινοτομίας και Ανάπτυξης κ.. Χρυσόστομος Κυρίτσης και Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Κωτούλας, μαζί με τον πρόεδρο της e-trikala Α.Ε. κ. Χριστόφορο Ρόμπο.
Ο κ. Παπαστεργίου προσέφερε στον υφυπουργό χαρακτηριστικά αναμνηστικά από τον Δήμο Τρικκαίων.
koyik 5

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης