"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.9 C
Trikala

Επίσκεψη Μητσοτάκη στον Σκρέκα με ηλεκτρικό αυτοκίνητο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο υπουργείο Περιβάλλοντος με το γαλλικό ηλεκτρικό μοντέλο, όπου, μεταξύ άλλων, είχε την ευκαιρία να φορτίσει μόνος του το e-208.

Εκτός των σχετικών φωτογραφιών που σας παρουσιάζουμε, ο Πρωθυπουργός δημοσίευσε στα social media και βίντεο από τη διαδρομή που διένυσε, αλλά και την… ξενάγηση που του έκαναν στους φορτιστές του Υπουργείου.

Θυμίζουμε ότι στον πρώτο όροφο του γκαράζ του Κοινοβουλίου πρόσφατα τοποθετήθηκαν 4 σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που θα εξυπηρετούν όσους αποφασίσουν να κινούνται με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

ηλεκτροκινητήρας του Peugeot e-208 αποδίδει 136 ίππους και 260 Nm ροπής από τις 300 σ.α.λ. Όσο εντυπωσιακές φαίνονται οι προδιαγραφές, άλλο τόσο είναι στην πράξη, με την αίσθηση επιτάχυνσης σε κάθε πάτημα του πεντάλ της δύναμης. Στο e-208 το 0-100 έρχονται σε 8,1 δεύτερα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 150 χλμ./ώρα για λόγους αυτονομίας της μπαταρίας (στον αυτοκινητόδρομο η ενέργεια των μπαταριών χάνεται γρήγορα).

Το e-208 έχει τρία προεπιλεγμένα προγράμματα οδήγησης (Eco, Normal, Sport) τα οποία σε κάθε ρύθμιση επεμβαίνουν στις ρυθμίσεις, στο τιμόνι, την απόδοση και την λειτουργία του κλιματισμού, δίδοντας στον οδηγό την δυνατότητα να «καθορίσει» την αυτονομία του αυτοκινήτου αλλά και τα χαρακτηριστικά του.

Το κιβώτιο (μιας σχέσης) διαθέτει λειτουργία Brake Regeneration (Ανάκτηση Ενέργειας κατά την Επιβράδυνση ή όταν δεν χρησιμοποιείτε  το γκάζι) κάτι που στην πράξη βοηθά αφού μέσω της λειτουργίας αυτής γίνεται καλύτερη διαχείριση της ενέργειας και να ρυθμίσετε την οδήγησή σας, κερδίζοντας σε χιλιόμετρα αυτονομίας.

protothema

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης