"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.4 C
Trikala

Επίσκεψη της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Νοσοκομείο Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης  Δήμου Τρικκαίων και  Περιφέρειας Θεσσαλίας επισκέφτηκε σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.

Η αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης αποτελούμενη από τους Γιώργο Καΐκη, δημοτικό σύμβουλο Τρικκαίων, Βάιο Τάσιο δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών,  Βάσω Μπακάση, περιφερειακή σύμβουλο Θεσσαλίας και νοσηλεύτρια στο ΓΝΤ, επισκέφτηκαν το Εμβολιαστικό Κέντρο του Νοσοκομείου και στη συνέχεια συναντήθηκαν με το Διοικητή του ιδρύματος κ. Κώστα Γρηγορίου.

Κατά την επίσκεψή τους  στο εμβολιαστικό κέντρο οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης συνομίλησαν με τους υγειονομικούς που εργάζονται σ’ αυτό, οι οποίοι ανέδειξαν τις δυσκολίες που προκύπτουν στην προσπάθειά τους και έχουν ως βάση τη χρόνια υποστελέχωση του ΓΝΤ, αλλά και συνολικά του δημόσιου συστήματος υγείας.

Ιδιαίτερα τώρα, που επιλέχτηκε από το υπουργείο υγείας η λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου για το γενικό πληθυσμό στην παλιά πτέρυγα του ΓΝΤ, χωρίς καμία προετοιμασία και καμία ενίσχυση με υγειονομικό προσωπικό!  Έτσι  δημιουργείται επιπλέον ασφυκτική πίεση και επιβάρυνση στους εργαζόμενους και το νοσοκομείο στη μάχη που δίνουν ενάντια στην πανδημία.

Στη συνάντηση με τον Διοικητή κ Γρηγορίου τονίστηκε από τους συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης η ανάγκη άμεσων μαζικών μονίμων προσλήψεων για κάλυψη των οργανογραμμάτων τόσο του Γ. Ν. Τ όσο και των  Κέντρων Υγείας, ώστε να είναι σε θέση να καλύψουν τις ανάγκες ασθενών της πόλης αλλά και απομακρυσμένων περιοχών σε υπηρεσίας υγείας και εμβολιασμών, το οποίο στην παρούσα φάση γίνεται με συνθήκες εντατικοποίησης και εκμετάλλευσης της δουλειάς των εργαζομένων στο ΕΣΥ. Αντί αυτού, όμως, η κυβέρνηση μειώνει τη χρηματοδότηση για τα Κέντρα Υγείας κατά 92 εκατ. ευρώ και επιβαρύνει τα ήδη υποστελεχωμένα Δημόσια Νοσοκομεία, όπως χαρακτηριστικά και το Γ.Ν.Τρικάλων. Αυτό σημαίνει μείωση των χειρουργικών επεμβάσεων κατά 80%, περιορισμό των ραντεβού στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, ουσιαστικά μετατροπή του ΓΝΤ σε νοσοκομείο «μιας νόσου» και εν τέλει έκθεση σε κίνδυνο της υγείας εκατοντάδων ασθενών, κυρίως με χρόνιες παθήσεις, καθώς απροστάτευτο υγειονομικά το λαό της περιοχής. 

Ταυτόχρονα, τόνισαν πως αυτή η υποβάθμιση του δημόσιου νοσοκομείου, που είναι διαχρονική, λειτουργεί προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων στην ιδιωτική Υγεία, που εξασφαλίζουν έτσι μεγαλύτερη πελατεία, με πλήθος παραδειγμάτων συντοπιτών μας που θα μπορούσαν να χειρουργούνται ή να εξετάζονται και να παρακολουθούνται στο ΓΝΤ, αλλά αναγκάστηκαν να πληρώσουν έως και χιλιάδες ευρώ σε ιδιωτικές κλινικές για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημά τους! Είναι μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα που δείχνει την αναγκαιότητα της επίταξης του ιδιωτικού τομέα ώστε να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της πανδημίας και όχι την ενίσχυσή και πριμοδότησή του σε βάρος της υγείας και της τσέπης του λαού.  Όμως, η πολιτική διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση, με την μεταβίβαση της ευθύνης στο λαό και τη ρητορική της «ατομικής ευθύνης» αντί να προστατέψει την υγεία του λαού την ωθεί περισσότερο στην εμπορευματοποίηση. 

Σ’ αυτή την κυβερνητική πορεία κινήθηκαν Δήμος Τρικκαίων και Περιφέρεια Θεσσαλίας που άφησαν απροστάτευτο το λαό της περιοχής, κάνοντας τις πλάτες στην κυβέρνηση. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το φιάσκο με την ‘προσφορά’ των  γιγαντιαίων μασκών στους μαθητές από την ΚΕΔΕ με πρόεδρο τον κ. Παπαστεργίου, τα δεκάδες κλειστά τμήματα στα σχολεία των Τρικάλων από κρούσματα, το συνωστισμό στα μέσα μεταφοράς ιδίως στη μεταφορά μαθητών και εργαζομένων, τους ελάχιστους εως μηδενικούς ελέγχους της περιφέρειας στους μεγάλους χώρους δουλειάς (εργοστάσια, Σούπερ μάρκετ, ιδιωτικές κλινικές, τράπεζες), που αποτελούν και χώρους διασποράς του ιού, τα ελάχιστα για τον πληθυσμό δωρεάν τεστ όπως πχ στα Μ. Καλύβια, που οδηγούν κατευθείαν το λαό στο ταμείο των ιδιωτικών εργαστηρίων.

Τέλος, οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης εξέφρασαν την ακλόνητη διάθεση για συνέχιση και ενίσχυση του αγώνα μαζί με τους υγειονομικούς, όπως έκαναν από την πρώτη μέρα της πανδημίας, συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματά τους, που εκφράζονται μέσα από τα συνδικαλιστικά τους όργανα, όπως πχ της ΟΕΝΓΕ, της ΕΙΝΚΥΤρικάλων και τις συλλογικές τους διαδικασίες, αντί για ευχαριστίες και χειροκροτήματα χωρίς αντίκρισμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης