"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.4 C
Trikala

Επίσκεψη Χατζηγάκη στο ΚΥ Πύλης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την άμεση ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Πύλης ζητάει ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Μικέλης Χατζηγάκης, μετά από επίσκεψη και ενημέρωση του από τον Διευθυντή, κ. Βενιζέλο, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. 

Ο κ. Χατζηγάκης άκουσε προσεκτικά για τις ελλείψεις και τα προβλήματα από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές και δεσμεύτηκε να τα μεταφέρει στις αρμόδιες αρχές.

Το ΚΥ Πύλης έχει ανάγκη από δύο επιπλέον επισκέπτριες υγείας αλλά και παραπάνω νοσηλεύτριες. Επίσης, απαιτείται ενίσχυση των υποδομών και των ιατρικών μηχανημάτων. Για παράδειγμα, το ΚΥ Πύλης χρειάζεται, άμεσα, τουλάχιστον ένα επιτραπέζιο οξύμετρο και ένα χειρουργικό τραπέζι.

Σε μια κρίση καμπή της πανδημίας με το 4ο κύμα να είναι σε πλήρη εξέλιξη, η επίσκεψη είχε και σημειολογικό χαρακτήρα καθώς ο κ. Χατζηγάκης είχε την ευκαιρία να εξάρει τον σημαντικό ρόλο και την επαγγελματική επάρκεια των Τρικαλινών γιατρών και νοσηλευτών οι οποίοι δίνουν ένα τεράστιο αγώνα εδώ και ενάμιση χρόνο με, πολλές φορές, λιγοστά μέσα. Ωστόσο, ανταποκρίθηκαν άψογα ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Παράλληλα, ο Μικέλης Χατζηγάκης υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη εκσυγχρονισμού και στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας αλλά και αναδιάρθρωσης του στα πρότυπα του Σκανδιναβικού μοντέλου. «Η σημερινή κρίση», τόνισε ο Χατζηγάκης, «είναι μια μεγάλη ευκαιρία να κατανοήσουμε τι δεν δούλευε σωστά με το ΕΣΥ και να λάβουμε γενναίες αποφάσεις που θα βάλουν τις βάσεις για ένα πρότυπο Εθνικό Σύστημα Υγείας ». 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης