"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.3 C
Trikala

Επαναφορά της μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η κατάργηση της διάταξης που δίνει το δικαίωμα στους Περιφερειακούς Διευθυντές να γίνονται Σχολικοί Σύμβουλοι χωρίς κριτήρια και την καταβολή της μισθοδοσίας στους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα είναι δύο από τα κυριότερα αιτήματα που θέτει η ΟΛΜΕ, προς τον Υπουργό Παιδείας, ζητώντας την άμεση υλοποίηση τους.

Η Ομοσπονδία επαναδιατυπώνει το αίτημά για ορισμό συνάντησης, προκειμένου να συζητηθούν τα σοβαρά και οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο σχολείο και ο εκπαιδευτικός.

Στην επιστολή του, προς τον Υπουργό Παιδείας, το τριτοβάθμια συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών ζητά την κατάργηση της διάταξης που δίνει το δικαίωμα στους Περιφερειακούς Διευθυντές να γίνονται Σχολικοί Σύμβουλοι χωρίς κριτήρια, την ακύρωση της απόφασης του Α. Λοβέρδου για την πληρωμή στελεχών για την αξιολόγηση, την καταβολή επιμισθίου αποσπασμένων εκπαιδευτικών στο εξωτερικό και να πληρωθούν άμεσα οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα στους οποίους διακόπηκε η μισθοδοσία.

«Στις 26/1/2015, μια μέρα μετά τις βουλευτικές εκλογές, ο πρώην Υπουργός Παιδείας υπέγραψε απόφαση με τον τίτλο «Έγκριση παροχής υπηρεσιών των στελεχών της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την υποστήριξη και υλοποίηση των επιμορφωτικών δράσεων στο πλαίσιο της Πράξης “Προκαταρκτικές ενέργειες για την εφαρμογή συστήματος αξιολόγησης” με κωδικό ΟΠΣ 453588 – Οριζόντια Πράξη». Με την απόφαση αυτή εγκρίνονται κονδύλια για την παροχή υπηρεσιών «εκτός ωραρίου εργασίας» από 15-3-2014 έως 31-10-2015 (!!!) για «στελέχη» της Εκπαίδευσης (Διευθυντές Δ.Ε και Σχολικοί Σύμβουλοι) που ενάντια στις αποφάσεις του Κλάδου πρωτοστάτησαν στην εφαρμογή της αξιολόγησης – χειραγώγησης» σημειώνει η Ομοσπονδία, καταδικάζοντας την απόφαση αυτή, ζητώντας την ανάκληση της και την άμεση ακύρωση όλου του αντιεκπαιδευτικού νομοθετικού πλαισίου για την αξιολόγηση και την αυτό-αξιολόγηση εκπαιδευτικών και σχολείων.

Επαναφορά της μισθοδοσίας

Παράλληλα, η ΟΛΜΕ επαναφέρει το αίτημα της για την επαναφορά της μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητας, χωρίς να παραλείψει να υπενθυμίσει προς της νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ότι για το ζήτημα αυτό είχε καταθέσει εξώδικο προς τους Διευθυντές των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το συγκεκριμένο θέμα.

«Αρκετές Δ.Δ.Ε. ξεκίνησαν τότε να πληρώνουν πάλι τους εκπαιδευτικούς (Νοέμβρης- Δεκέμβρης 2014). Όμως το Υπουργείο Παιδείας αξιοποιώντας ένα έγγραφο του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης (στο οποίο όμως ο ίδιος παραδέχεται ότι πρέπει να προηγηθεί διαπιστωτική πράξη για να γίνει διακοπή της μισθοδοσίας) έστειλε νέο έγγραφο με το οποίο έγινε και στους 85 εκπαιδευτικούς νέα περικοπή μισθοδοσίας. Ζητούνταν μάλιστα να επιστραφούν μέχρι 28-2-15, οι αποδοχές που είχαν λάβει. Η ΟΛΜΕ κατέθεσε μήνυση κατά των δύο Υπουργών για την νέα αυτή περικοπή. Είναι γεγονός πως η περικοπή μισθοδοσίας των παραπάνω εκπαιδευτικών έγινε παράνομα, χωρίς διαπιστωτική πράξη, με ένα απλό έγγραφο του Υπουργείου» αναφέρει η Ομοσπονδία, καλώντας το Υπουργείο Παιδείας να ακυρώσει τα έγγραφα 190262/Ε2/25-11-14 και Υ.Σ./1-4-14 και με την ίδια διαδικασία, δηλ. με ένα απλό έγγραφο του Υπουργείου, μέχρι να επιλυθεί νομοθετικά και συνολικά το θέμα των διαθεσιμοτήτων, να επαναφέρει άμεσα και αναδρομικά από 22/3/14, τη μισθοδοσία των παραπάνω 85 εκπαιδευτικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης