"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.8 C
Trikala

Επαφές Αβραμόπουλου στις Βρυξέλλες για το μέλλον του Δήμου Μετεώρων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σειρά συναντήσεων στις Βρυξέλλες είχε τα τελευταία 24ωρα ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υποψήφιος δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων κ. Λευτέρης Αβραμόπουλος.

Συγκεκριμένα, επισκέφτηκε το γραφείο Βρυξελλών της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας βλέποντας από κοντά την εξαιρετική και σημαντική δουλειά που γίνεται και είχε αναλυτική ενημέρωση για θέματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τη λειτουργία των θεσμών σε επίπεδο Δήμων και Περιφερειών και την υλοποίηση προγραμμάτων που αφορούν την εξέλιξη των σύγχρονων πόλεων.

Ανάλογη επίσκεψη έκανε και στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, όπου και έγινε δεκτός  από την εθνική συντονίστρια της Ελληνικής Αντιπροσωπείας την κα Κατερίνα Καραβόλα, η οποία και τον κατατόπισε σχετικά.

Η ΕΕτΠ εκπροσωπεί τις τοπικές και περιφερειακές αρχές σε ολόκληρη την ΕΕ και συμβουλεύει σχετικά με τη νέα νομοθεσία που έχει αντίκτυπο στις περιφέρειες και τους δήμους (70% του συνόλου της νομοθεσίας της ΕΕ). Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπή των Περιφερειών είναι σήμερα ο Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Ευρωπαϊκή ΕτΠ, από την έδρα της στις Βρυξέλλες, συμβάλλει στη δημιουργία μιας ολοένα στενότερης ένωσης των λαών και των εδαφικών περιοχών της Ευρώπης, στην οποία οι αποφάσεις λαμβάνονται όσο το δυνατόν εγγύτερα στους πολίτες, σύμφωνα με την αρχή της επικουρικότητας.

Συνάντηση με την ευρωβουλευτή Ελίζα Βόζενμπεργκ

Ο κ. Λευτέρης Αβραμόπουλος στο πλαίσιο των επαφών του επισκέφτηκε και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Συναντήθηκε με την πολύ καλή του φίλη, ευρωβουλευτή κα Ελίζα Βόζενμπεργκ η οποία του ανέλυσε τον τρόπο λειτουργίας της Ευρωβουλής, τον τρόπο που λαμβάνει τις αποφάσεις του για το μέλλον της Ενωμένης Ευρώπης και τη διαφύλαξη των δημοκρατικών θεσμών στην Ήπειρό μας.

Δηλώσεις Λευτέρη Αβραμόπουλου

Ο κ. Λευτέρης Αβραμόπουλος σε δήλωσή του επισημαίνει πως «είναι σημαντικό σε μια εποχή που ο κόσμος αλλάζει δραματικά να έχουμε ανοιχτούς ορίζοντες και να αντιλαμβανόμαστε τις νέες ανάγκες που προκύπτουν για μια σύγχρονη Ευρώπη, για σύγχρονους Δήμους και Περιφέρειες. Όφειλα να κάνω αυτό το ταξίδι για να έχω μια σφαιρική ενημέρωση για το πως λειτουργεί το σύστημα στην Ενωμένη Ευρώπη, τι ευκαιρίες αναδεικνύονται σε αυτή και πως μπορεί ο Δήμος μας, ο Δήμος Μετεώρων να διεκδικήσει περισσότερα και να γίνει σύγχρονος και αποτελεσματικός. Οι εμπειρίες που αποκομίσαμε είναι σημαντικές και θα μας βοηθήσουν στο να καταρτίσουμε το πρόγραμμά μας ενόψει των εκλογών του 2023. 

Γιατί στο Δήμο μας αξίζει ένα καλύτερο αύριο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης