"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Επεισοδιακό συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Επεισοδιακή διαδήλωση διαμαρτυρίας για τη συμφωνία πραγματοποιείται λίγα χιλιόμετρα μακριά από τις Πρέσπες. Ομάδες πολιτών που αντιντίθενται στη συμφωνία και είχαν συγκεντρωθεί απο νωρίς στο Πισοδέρι Φλώρινας προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, εκσφενδονίζοντας αντικείμενα και πέτρες προς τις πολυάριθμες δυνάμεις των ΜΑΤ, που απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 8 διαδηλωτές έχουν τραυματιστεί.

Δείτε χαρακτηριστικές εικόνες:

Μαύρες σημαίες

Κάτοικοι του χωριού Λαιμός, το οποίο απέχει λίγα χιλιόμετρα από το χωριό Ψαράδες, όπου θα υπογραφεί η συμφωνία για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ έχουν τοποθετήσει στα μπαλκόνια τους μαύρες και ελληνικές σημαίες.

Με αυτό τον τρόπο οι κάτοικοι του χωριού θέλουν να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους για την χρήση του όρου Μακεδονία στην ονομασία της γειτονικής χώρας.


Παράλληλα, κάτοικοι του χωριού Λαιμός έχουν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία κρατώντας ελληνικές και μαύρες σημαίες, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη χρήση του όρου Μακεδονία.

Οι καμπάνες ηχούν πένθιμα στο χωριό Ψαράδες


Στο χωριό Ψαράδες αλλά και στον Λαιμό Φλώρινας, μετά την υπογραφή της συμφωνίας για το ονοματολογικό, οι καμπάνες άρχισαν να χτυπούν πένθιμα στις εκκλησίες, σε ένδειξη θλίψης.

Από νωρίς το πρωί, κάτοικοι του χωριού Λαιμός είχαν τοποθετήσει επίσης μαύρες σημαίες στα μπαλκόνια τους, καθώς και πλακάτ με το σύνθημα «Η Βόρεια Μακεδονία τελειώνει εδώ».

Πηγές: life-events.gr , thestival, Eurokinissi (Αντώνης Νικολόπουλος), wepost.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης