"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15 C
Trikala

Επερώτηση Χάϊδου σχετικά με την περιφερειακή οδό Καλαμπάκας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Εδώ και αρκετά χρόνια που επισκέπτομαι την πόλη της Καλαμπάκας ,παρατηρώ αυξημένη κίνηση στον κεντρικό δρόμο της οδού Τρικάλων αλλά και δευτερευόντως στην παράπλευρη οδό που οδηγεί στην έξοδο της πόλης προς τα Ιωάννινα.

Οι δυο αυτές οδικές  αρτηρίες ουσιαστικά εξυπηρετούν το μεγαλύτερο όγκο των οχημάτων  για τις καθημερινές δραστηριότητες των κατοίκων  αλλά και των επισκεπτών, που λογω της αυξημένης επισκεψιμoτητας της περιοχής των Μετεώρων ειδικά την άνοιξη και το καλοκαίρι, δημιουργούν ένα επιπλέον φορτίο.  

Σε συζητήσεις με τους κατοίκους αλλά και με στελέχη της δημοτικής αρχής, μου μεταφέρθηκε η πάγια απαίτηση τους για τη δημιουργία  ενός περιφερειακού οδικού δικτύου, που να ξεκινά λίγο πριν την είσοδο της πόλης και να καταλήγει στο γήπεδο των Μετεώρων.

Συγκεκριμένα η περιφερειακή οδός που υφίσταται σε επίπεδο χάραξης θα δημιουργήσει μια διέξοδο των οχημάτων  που θέλουν να παρακάμψουν την πόλη εύκολα, ασφαλέστερα και γρήγορα και να κινηθούν προς τον ορεινό όγκο  Καστανιάς, Κλεινοβου και Ασπροποταμου αλλά και στους γειτονικούς νομούς, Ιωαννίνων και Γρεβενών χωρίς να καθυστερούν εντος της πόλης ειδικά τα βαρέα οχήματα.

Παράλληλα, ένας περιφερειακός δρόμος θα αποφορτίσει την κύρια οδική αρτηρία και έτσι πλέον θα ανοίξει εκ νέου η συζήτηση και η διαβούλευση για την πεζοδρόμηση τμήματος της οδού Τρικάλων. Μια διαβούλευση που διαρκεί χρόνια και δεν μπορεί να μετουσιωθεί σε πράξη, μιας και διαφορετικές απόψεις με ισχυρά επιχειρήματα από κάθε πλευρά καταγράφονται, ειδικότερα από όσους  είναι αντίθετοι στην προοπτική πεζοδρόμησης, τονίζοντας πως εξυπηρετεί μεγάλο όγκο οχημάτων στην πόλη ελλείψει εναλλακτικής διαδρομής. Βεβαίως κανείς δεν διαφωνεί για το  πόσο πολύ θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν της περιοχής μια πεζοδρόμηση που όμως θα προκύψει έχοντας πρώτα βρεθεί λύση για την απρόσκοπτη διέλευση των οχημάτων.

Επιπρόσθετα οι πολίτες τόνισαν πως  η κατασκευή της περιφερειακής Καλαμπάκας σκοντάφτει εδώ και χρόνια σε απαλλοτριώσεις εκτάσεων και οικημάτων που σαφέστατα και δικαίως πρέπει να αποζημιωθούν ώστε το έργο  να προχωρήσει.

Σύμφωνα με  τα παραπάνω ο κ Περιφερειάρχης επερωτάται για τα κατωθι.

1 Ποιες είναι οι προθέσεις της περιφερειακής αρχής για το συγκεκριμένο έργο που θα δώσει πνοή και λύση σε μια σειρά ζητημάτων κυκλοφορίας της πόλης της Καλαμπάκας αλλά και της ευρύτερης περιοχής;

2 Α) Σε ένα καταιγισμό κονδυλίων και χρηματοδοτήσεων που καθημερινά η περιφερειακή αρχή ανακοινώνει πως εξασφαλίζονται για σημαντικά έργα πνοής της περιφέρειας Θεσσαλίας, θα βρεθεί άραγε για το εν λογω έργο η αναγκαία χρηματοδότηση τόσο για τις αποζημιώσεις όσο και για την κατασκευή;

Β)  Σε ποιους χρόνους προγραμματίζει η περιφερειακή αρχή να το εντάξει σε προϋπολογισμό για υλοποίηση;

     ΓΙΑΝΝΗΣ Κ. ΧΑΙΔΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΑΠΘ

   Μsc.Health care management Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

   Περιφερειακός Σύμβουλος  Θεσσαλίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης