"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων: Έφυγε από τη ζωή ένας πιστός φίλος της Ειρήνης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Έφυγε από τη ζωή στις αρχές του Μάρτη ένας ειλικρινής και ακαταπόνητος φίλος της Ειρήνης ο Τάκης Παπαδημητρίου, συνταξιούχος δημοτικός υπάλληλος. Υπηρέτησε για πολλά χρόνια την Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων στην οποία υπήρξε πρόεδρος για δύο θητείες από το 1996 έως το 2000 σε περιόδους ιδιαίτερα κρίσιμες για την ειρήνη και τη συνύπαρξη των λαών.

Στην Πορεία Ειρήνης του 1998 από το Μεγαλοχώρι στα Τρίκαλα κλείνοντα την ομιλία του είπε: “Να επαγρυπνούμε για την επικράτηση της Ειρήνης την οποία καθημερινά απειλούν οι φονιάδες των λαών ιμπεριαλιστές! Καλούμε κάθε καλόπιστο συμπολίτη που θέλει να ζει και να προκόβει ειρηνικά να συμπορευτεί στον αγώνα αυτόν γιατί είναι και δική του υπόθεση. Είναι υπόθεση ύπαρξής του. Η Ειρήνη τους καλεί όλους!”.

Ένα χρόνο αργότερα, οι δυνάμεις της ΕΕΔΥΕ  αντιτάχθηκαν μαζικά και δυναμικά με διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις μέχρι και στα σύνορα, στην ωμή και δολοφονική επέμβαση των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ  περνώντας από τα λιμάνια και τα εδάφη της Ελλάδας να δέσουν τους λαούς της Γιουγκοσλαβίας στο άρμα του ιμπεριαλισμού.

Παράλληλα ο Τάκης Παπαδημητρίου ανέπτυξε πολύπλευρη και σημαντική δραστηριότητα σε πολιτιστική κατεύθυνση. Χαρακτηριστική είναι η συμβολή του στην προσπάθεια σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των Βαλκανικών λαών από τη δεκαετία του ‘70 με την εμφάνιση καλλιτεχνικών και χορευτικών συγκροτημάτων στα Τρίκαλα, στην επίσκεψη των Σοβιετικών αστροναυτών Λεόνωφ και Μπελάγιεφ στα Μετέωρα, στη διοργάνωση μεγάλων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και αναρίθμητες άλλες.

Στις συζητήσεις του μιλούσε πάντα με πείσμα για τα σχέδια που ενέπνευσαν στην εξασφάλιση της δωρεάς των έργων των ταξικών αγώνων που προορίζονταν για το Μουσείο Νίκου και Λέγκως Κατσικογιάννη, αλλά μέχρι σήμερα παραμένουν στην άκρη της πόλης, στα ψυγεία της παλιάς ΑΓΡΕΞ.

Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων αποχαιρετά τον άνθρωπο και ειρηνιστή Τάκη Παπαδημητρίου τιμώντας τον για τα χρόνια που πορεύτηκε μαζί της μαζί με χιλιάδες άλλους στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη. Πιστεύουμε ακράδαντα πως νεότεροι αγωνιστές θα πάρουν τη σκυτάλη έτσι που οι αγώνες και τα οράματα θα δικαιωθούν από την ίδια τη ζωή.

Εκφράζουμε τη λύπη στους δικούς του ανθρώπους. Καλό ταξίδι συναγωνιστή Τάκη.

 

Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης