"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Επιχειρηματικά Νέα

lafarm

Σχετικά άρθρα

13η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας – 10 έως 15 Οκτωβρίου

Το Επιμελητήριο Τρικάλων στo πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου δράσης του για συνεχή προώθηση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων μελών του, γνωστοποιεί ότι θα συμμετάσχει με δικό του περίπτερο στην 13η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας, που θα πραγματοποιηθεί από 10 έως 15 Οκτωβρίου, στο χώρο «καπναποθήκες» στην Περιφερειακή οδό Καρδίτσας – Τρικάλων.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το Επιμελητήριο Τρικάλων προσκαλεί όσες επιχειρήσεις μέλη του επιθυμούν να προβληθούν από το περίπτερο του Επιμελητηρίου να επικοινωνήσουν για παράδοση προϊόντων ή/και διαφημιστικών εντύπων έως την ΤΕΤΑΡΤΗ 08/10/14.

Υπεύθυνοι Επικοινωνίας:

κο Αριστείδη Δημήτρη, τηλ. 2431025004 (εσωτ. 105), e-mail: aristidis@trikala-chamber.gr

κα Σδρένια Σοφία, τηλ. 2431025004 (εσωτ. 106), e-mail: sdrenia@trikalabiz.gr

Έκθεση Ευρωπαϊκών προϊόντων στο Πεκίνο «EU PRODUCTS FAIR»

Το Επιμελητήριο Τρικάλων ως μέλος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου δίνει τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες μέλη μας να συμμετάσχουν στο περίπτερο του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου στην έκθεση ευρωπαϊκών προϊόντων στο πεκίνο «EU PRODUCTS FAIR» από 29 Οκτωβρίου έως 3 Νοεμβρίου 2014, με μειωμένα κόστη συμμετοχής και διανυκτέρευσης (σε περίπτωση φυσικής παρουσίας).

Εκθεσιακόκέντρο: Huairou International Conference Region, Beijing, China.

Η συμμετοχή μπορεί να πραγματοποιηθεί με δείγματα προϊόντων ή και με την φυσική παρουσία στελεχών της επιχείρησης.

Το κόστος συμμετοχής με δείγματα προϊόντων στην έκθεση ανέρχεται στα 300 € (από 500 € για τα μη μέλη) ενώ η επιχείρηση επιβαρύνεται και με τα κόστη εκτελωνισμού – αποστολής των προϊόντων.

Επίσης, για τη φυσική παρουσία των επιχειρηματιών, με την έγκυρη συμμετοχή τους, υπάρχει η δυνατότητα εξασφάλισης απολύτως δωρεάν 5 από τις 6 διανυκτερεύσεις για ένα άτομο κατά επιχείρηση.

Δηλώσεις συμμετοχής έως 8 Οκτωβρίου 2014

Με 4 κριτήρια η άμεση επιστροφή ΦΠΑ

Άμεση επιστροφή του ΦΠΑ στις εξαγωγικές και άλλες επιχειρήσεις αλλά με βάση τέσσερα αυστηρά κριτήρια που θα πρέπει να ισχύουν ταυτόχρονα προβλέπει η απόφαση που υπέγραψε η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων. Οι επιχειρήσεις οι οποίες θα εντάσσονται στον κατάλογο αυτών που δικαιούνται να λάβουν άμεσα, χωρίς έλεγχο, τις επιστροφές ΦΠΑ που έχουν ζητήσει θα είναι κατά προτεραιότητα όσες πραγματοποιούν σε ποσοστό τουλάχιστον 50% του συνολικού κύκλου εργασιών τους πράξεις απαλλασσόμενες από τον ΦΠΑ ή πράξεις φορολογητέες εκτός Ελλάδας, με δικαίωμα έκπτωσης του φόρου εισροών, εφόσον έχουν καθαρό φορολογικό προφίλ.

Πτωτική η πορεία των επιτοκίων

Πτωτικά κινήθηκαν τον Αύγουστο τα επιτόκια χορηγήσεων και καταθέσεων. Παρά ταύτα το περιθώριο (διαφορά μεταξύ των δύο) αυξήθηκε κατά 0,05% και διαμορφώθηκε στο 3,97%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Πιο αναλυτικά, το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων δανείων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις μειώθηκε κατά 0,06% και διαμορφώθηκε στο 5,31%. Το μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων χωρίς συγκεκριμένη διάρκεια μειώθηκε κατά 0,11% και διαμορφώθηκε στο 6,79%.

Παράταση για την υλοποίηση έργων του αναπτυξιακού

Με τροπολογία-προσθήκη που κατατέθηκε στη Βουλή, παρατείνεται για έξι μήνες ακόμη η προθεσμία για την υποβολή αποδεικτικού έγκρισης τραπεζικού δανείου για έργα που έχουν υπαχθεί στον Αναπτυξιακό Νόμο 3908/11. Με τη νέα ρύθμιση ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αποδεικτικού έγκρισης τραπεζικού δανείου η 31-3-2015.

Επιδείνωση οικονομικού κλίματος

Επιδείνωση κλίματος σε όλους τους τομείς, με πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο σύμφωνα με τον δείκτη οικονομικού κλίματος του IOBE. Ειδικότερα, ο ∆είκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο κινείται πτωτικά και διαμορφώνεται στις 99,3 (από 102 μονάδες τον Αύγουστο), επιστρέφοντας ουσιαστικά στα επίπεδα του Μαΐου. Παρά την υποχώρηση αυτήν, ο δείκτης το 2014 εξακολουθεί να κινείται σε πολύ υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, γεγονός που υποδηλώνει σταθεροποίηση προσδοκιών και συνάδει με την αποκλιμάκωση της ύφεσης, που αποτυπώνεται στα επίσημα στατιστικά στοιχεία. Η μείωση, πάντως, του Σεπτεμβρίου οφείλεται στην επιδείνωση που σημειώνεται στις προσδοκίες σε όλους τους επιμέρους τομείς, με εντονότερη εκείνη στο Λιανικό Εμπόριο και τις Κατασκευές και ηπιότερη αυτή στις Υπηρεσίες και τη Βιομηχανία.

ΟΑΕΔ: Αιτήσεις επιχορήγησης επιχειρήσεων για πρόσληψη 5.000 ανέργων

Από την ερχόμενη Τρίτη, 7 Οκτωβρίου, ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), επιχορήγησης επιχειρήσεων με σκοπό την δημιουργία 5.000 νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης. Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέρχεται στο ποσό των 18 ευρώ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών ασφάλισης τον μήνα.

Η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους δώδεκα (12) μήνες. Σημειώνεται ότι δεν θα υπάρξει καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων, καθώς αυτές θα μπορούν να υποβάλλονται για όσο διάστημα υπάρχουν ακόμα κενές θέσεις.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ – ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

Ελληνο – Τουρκικό Επιχειρηματικό Φόρουμ στη Σμύρνη (12 Νοεμβρίου 2014) – Αιτήσεις Συμμετοχής έως 10/10/2014

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Άγκυρα μας ενημερώνει ότι το Επιχειρηματικό Φόρουμ της Σμύρνης, το οποίο διοργανώνεται υπό την αιγίδα του τουρκικού Υπουργείου Οικονομίας και της Ελληνικής Πρεσβείας στην Άγκυρα στο πλαίσιο των προσπαθειών ενίσχυσης της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και της ενδυνάμωσης της διμερούς επιχειρηματικής και οικονομικής συνεργασίας, θα πραγματοποιηθεί στις 12 Νοεμβρίου τ.έ.

Κεντρικοί ομιλητές στο εν θέματι Φόρουμ θα είναι ο Έλληνας Υπουργός Ανάπτυξης κ. Νίκος Δένδιας και ο Τούρκος Υπουργός Οικονομίας κ.Nihat Zeybekci.

Οι οργανωτικοί πυλώνες, από ελληνικής πλευράς, είναι η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και το Enterprise Greece του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και αντίστοιχα από τουρκικής πλευράς, η Ένωση Επιμελητηρίων και Χρηματιστηρίων της Τουρκίας (ΤΟΒΒ), με την συνδρομή του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σμύρνης.

Το Φόρουμ, του οποίου το συντονισμό έχουν το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στην ΄Αγκυρα και το Γενικό Προξενείο Σμύρνης, θα εστιαστεί κυρίως στους τομείς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τροφίμων και αγροτικών προϊόντων, τουρισμού, real estate, κατασκευών και δομικών υλικών, ναυτιλίας, μεταφορών, logistics, αλλά και σε οποιουσδήποτε άλλους κλάδους ενδεχομένως να παρουσιαστεί ειδικό ενδιαφέρον από ελληνικής ή τουρκικής πλευράς. Μετά το πέρας των ομιλιών και παρουσιάσεων, θα ακολουθήσουν Β2Β επιχειρηματικές συναντήσεις στους τομείς όπου οι επιχειρήσεις έχουν εκδηλώσει εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Η εν λόγω εκδήλωση θα εστιάσει στο δίπολο, αφ’ενός διμερούς εμπορίου, με στόχο την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών, και αφ’ετέρου επενδύσεις, με ειδικότερους στόχους την προσέλκυση τουρκικών επενδύσεων στην Ελλάδα, επενδύσεις σε Τουρκία, σε τομείς όπως π.χ ενέργεια, νέες τεχνολογίες, καθώς και την διερεύνηση δυνατοτήτων για κοινές εμπορικές ή επενδυτικές συνεργασίες σε τρίτες χώρες.

Τα έξοδα μετάβασης και διαμονής θα καταβληθούν εξ ιδίων. Από πλευράς του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Πρεσβείας Αγκύρας και Γενικού Προξενείου Σμύρνης θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να εξασφαλιστεί ελκυστικό πακέτο αεροπορικών εισιτηρίων και διαμονής σε κεντρικό ξενοδοχείο της Σμύρνης. Οργανωτικές λεπτομέρειες θα σας γνωστοποιηθούν ευθύς μόλις οριστικοποιηθούν.

Πληρ.:

– Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος

κα. Θεοδοσοπούλου, Τηλ.: 2103387104-106

EnterpriseGreece

κα. Μιχαλοπούλου, Τηλ.: 2103355712

– Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Άγκυρα

κ.κ. Κουναλάκης, Λιακοπούλου, Σαρρής

Τηλ.: 0090 – 3124278307 και 8308

3η Έκθεση Παραγωγής & Εξοικονόμησης Ενέργειας

Η 3η Έκθεση Παραγωγής & Εξοικονόμησης Ενέργειας θα διεξαχθεί παράλληλα με την 1η Πανελλήνια Γενική Έκθεση Ξάνθης στις 17-22 Οκτωβρίου 2014 στο κλειστό γυμναστήριο «Φίλιππος Αμοιρίδης» της Ξάνθης.

Πληρ: 2541025105,2541022533, 2541064213, info@ebex.gr

Διεθνής Έκθεση Τροφίμων-Ποτών SIAL PARIS

Η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων-Ποτών SIAL PARIS θα διεξαχθεί 19-23 Οκτωβρίου 2014 στο Παρίσι.

Πληρ: ΟΠΕ τηλ. 2109982263

Έκθεση Επίπλων, Διακόσμησης, Δασικών προϊόντων, Αξεσουάρ και Επίπλων GAZIANTEP

Η Gaziantep Furniture, Decoration, Forestry Products and Furnıture Accessories Fair θαδιεξαχθείστις 19-23 Νοεμβρίου 2014 στο Gaziantep. Πληρ.: http://www.mobef.com.tr/en

Έκθεση και Συνέδριο Ηλιακής Ενέργειας

Η SolarConference & Exhibition θα διεξαχθεί στις 19-21 Νοεμβρίου 2014 στην İzmir.

Πληρ.: www.solartr.org.tr/eng

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ – ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ

Διαγωνισμός για προμήθεια αλεύρων αρτοποιίας

Την Τετάρτη 05 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 10:00 π.μ. θα διενεργηθεί διαγωνισμός για την προμήθεια αλεύρων αρτοποιίας για την Κεντρική Αποθήκη Υλικού Φυλακών Κορυδαλλού.

Πληρ: 2104964068 kayf@otenet.gr

Επιχειρείστε ηλεκτρονικά!

Γίνετε μέλος στο Portal του Επιμελητηρίου και αποκτήστε μοναδικά προνόμια ΔΩΡΕΑΝ:

Δημιουργήστε την δική σας ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

Άμεση και Συνεχής Επιχειρηματική Ενημέρωση

Πληρωμή των συνδρομών σας Online

…και άλλα πολλά, με ένα μόνο ΚΛΙΚ. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Επιμελητήριο Τρικάλων: 24310-27493, 24310-25004, e-mail: info@trikala-chamber.gr.

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜ/ΡΙΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 17.00 ΈΩΣ 20.00.

ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΑΠΟ 18.00 ΈΩΣ 20.00 ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟ 19.00 ΈΩΣ 20.00.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης