"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Εργατικό ατύχημα στο Πανεπιστημιακό Λάρισας με «θύμα» εργαζόμενη

lafarm

Σχετικά άρθρα

«Συναγερμός» σήμανε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας όταν εργαζόμενη έπεσε «θύμα» εργατικού ατυχήματος και κινδύνευσε να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγείας της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία εργαζόμενη στην προσπάθειά της να βγάλει σεντόνια από το στεγνωτήριο η πόρτα της «έπιασε» το χέρι και χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια από τους συναδέλφους της για να το απεγκλωβίσουν.

Η άτυχη εργαζόμενη οδηγήθηκε άμεσα στο χειρουργείο και από χθες νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε κλινική του Νοσοκομείου. Σύμφωνα με πληροφορίες θα απαιτηθούν περαιτέρω θεραπευτικές παρεμβάσεις για την αποκατάσταση της υγείας της.

Όπως αναφέρουν μέσα ενημέρωσης οι εγκαταστάσεις στο χώρο των πλυντηρίων του Νοσοκομείου είναι πεπαλαιωμένες και συχνά εμφανίζονται βλάβες.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου αναγνώρισε έμμεσα τα προβλήματα στη λειτουργία των εγκαταστάσεων στο χώρο των πλυντηρίων λέγοντας ότι έχει δρομολογηθεί η αγορά νέου εξοπλισμού και οι διαδικασίες υλοποίησης αυτής της απόφασης ήταν σε εξέλιξη αυτές τις μέρες.

Σε κάθε περίπτωση το θέμα της ασφάλειας των εγκαταστάσεων αλλά και των μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων τίθεται επί τάπητος. Δυστυχώς το ζήτημα αυτό, ιδιαίτερα μέσα στο μνημονιακό πλαίσιο των περικοπών, δεν τυγχάνει της ανάλογης προσοχής από τις διοικήσεις των Νοσοκομείων.

Σε κάθε περίπτωση τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων πρέπει να επιμείνουν και να απαιτήσουν την συντήρηση και καλή λειτουργία των εγκαταστάσεων και εφαρμογή μέτρων υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους.

Ανακοίνωση για το εργατικό ατύχημα εξέδωσε και το τοπικό Σωματείο των Εργαζομένων.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

Ατύχημα εργαζόμενου στο ΠΓΝ Λάρισας

Στις 27/03/2018, κατά τη διάρκεια της πρωινής βάρδιας στο χώρο των πλυντηρίων του ΠΓΝΛ, εγκλωβίστηκε το χέρι συναδέλφου σε μηχάνημα (διπλωτικό), κινδυνεύοντας ακόμα και η ίδια της  η ζωή.

Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν χάρη στην ψύχραιμη και έγκαιρη επέμβαση των υπόλοιπων εργαζομένων στο χώρο. Όμως εν έτη 2018, είναι αυτό αρκετό;

Αν ο επόμενος εργαζόμενος δεν είναι και τόσο «τυχερός» ;

Ως Σωματείο Εργαζομένων του ΠΓΝ Λάρισας θα είμαστε δίπλα στη συνάδελφο μας, σε ότι αυτή μας χρειαστεί.

Γιατί όμως πρέπει να φτάνουμε σε τέτοια γεγονότα, για να αναδεικνύονται τα μύρια προβλήματα των εργαζομένων;

Γιατί όμως πρέπει να κινδυνέψουν ζωές, για να ακουστεί και η γνώμη των εργαζομένων;

Γιατί είναι δύσκολο να καταλάβουν κάποιοι, πως σωστές συνθήκες εργασίας σημαίνουν καλύτερη και ποιοτικότερη  εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας;

Μήπως απλά δεν ενδιαφέρονται;

Άραγε πόσα ‘’γιατί’’ πρέπει να γραφτούν, για να ενδιαφερθούν οι υπεύθυνοι για την ΟΥΣΙΑ των πραγμάτων.

ΘΕΛΟΥΜΕ να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας, ότι οι εργαζόμενοι στηρίζουμε το Νοσοκομείο με όλες τις δυνάμεις μας και πολλές φορές υπερβάλλουμε εαυτό. Έχουμε επιφορτιστεί μεγάλο όγκο εργασίας, καθώς τα τελευταία χρόνια η κίνηση του Νοσοκομείου έχει αυξηθεί δραματικά, ενώ αντίθετα οι προσλήψεις είναι ελάχιστες και σίγουρα δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του ευαίσθητου τομέα της υγείας.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να γίνει άμεσα έλεγχος σε όλα τα μηχανήματα του Νοσοκομείου και όπου χρειάζεται να αντικατασταθούν ή έστω να εκσυγχρονιστούν.

Τελικά τι θέλουμε;

Θέλουμε ένα Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο που να επιτελεί το ρόλο του ή ένα ‘’κάποιο’’ νοσοκομείο που απλά θα έχει το όνομα;

ΥΓ.     Προς συνδικαλιστές «μεγάλης» κομματικής παράταξης του ΠΓΝΛ.

Από το ύφος του σχόλιου που κάνατε για το παρόν ΔΣ του Σωματείου, στην ανακοίνωσή σας για τη συνάδελφο, φαίνεται ότι δεν πήρατε το μάθημά σας στις προ διμήνου εκλογές. Προφανώς θεωρείτε τις 20 ψήφους που πήρατε σε 650 ψηφίσαντες, αρκετές για να σπιλώνετε τους άλλους. Δεν πειράζει θα σας περάσει, εσάς και όλους όσους σκέφτονται σαν και εσάς.

Για να παραφράσουμε μια γνωστή έκφραση, ΘΑ ΣΑΣ ΤΑΡΑΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ. Οι καιροί άλλαξαν και οι εποχή για τους «τσάμπα μάγκες» έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Το παρόν ΔΣ θα είναι πραγματικά δίπλα στους συναδέλφους, όχι με κραυγές αλλά με πράξεις και επιχειρήματα. Όποιος «σκούζει» δε σημαίνει ότι έχει και δίκιο.

ΜΑΛΙΣΙΩΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ                          ΝΙΑΝΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Προεδρος                                                  Γ. Γραμματέας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης