"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Ερχονται τα… ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ

lafarm

Σχετικά άρθρα

TRIKALA
Η δέσμευση της κυβέρνησης έναντι των δανειστών είναι να διατηρηθεί ο ΕΝΦΙΑ και τα επόμενα δύο χρόνια χωρίς… εκπτώσεις στα έσοδα τα οποία θα παραμείνουν στα 2,65 δισ. ευρώ, ωστόσο μπορούν να γίνουν αλλαγές όσον αφορά στον επιμερισμό των βαρών. Οι αλλαγές αναμένεται να κλειδώσουν μέσα στην εβδομάδα.

Πάντως, όποιες κι αν είναι αυτές, θα έχουν το ίδιο εισπρακτικό αποτέλεσμα με τον ανωτέρω στόχο. Έτσι εξετάζεται η δυνατότητα να έρθουν αλλαγές που θα φέρουν μειώσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων μικρής και μεσαίας αξίας και αυξήσεις στους ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Το «μεγάλης» όλα δείχνουν πως καθορίζεται στα 300.000 ευρώ, όριο πάνω από το οποίο ο φόρος αυξάνεται. Οι αλλαγές θα ισχύουν, σύμφωνα με πληροφορίες, από φέτος. Στα… ραβασάκια που θα λάβουν εκατοντάδες ιδιοκτήτες μικρής ακίνητης περιουσίας, κατά πιθανότητα μέσα στον Αύγουστο, οι μειώσεις θα φτάσουν ως και το 40%.

Πάντως ανοιχτό έχει αφεθεί το ενδεχόμενο τα ραβασάκια να είναι ακριβώς τα ίδια με τα περυσινά, στο βαθμό όπου δεν έχει μεταβληθεί την 1η Ιανουαρίου 2015, η περιουσιακή εικόνα του φορολογούμενου, καθώς ΥΠΟΙΚ ίσως να μην προλάβει να κάνει τις αναπροσαρμογές.

Σε ότι αφορά τους ιδιοκτήτες ακινήτων αξίας άνω των 300.000 ευρώ ο φόρος αναμένεται να αυξηθεί καθώς και πάλι φέτος μέσω του ΕΝΦΙΑ θα πρέπει το κράτος να εισπράξει 2,65 δισ. ευρώ.

Σημαντικές θα είναι οι μειώσεις και στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, αν και ακόμη τίποτα δεν έχει αποφασιστεί. Πάντως, ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ θα γίνει με βάση τις παλιές αντικειμενικές αξίες οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν τις εμπορικές ως και κατά 50%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης