"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τις καταστροφές από τις έντονες βροχοπτώσεις στο Νομό Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ερώτηση κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΚΚΕ ,Λαμπρούλης και Στεργίου,  για τις καταστροφές από τις πλημμύρες στον Νομό Τρικάλων, οι οποίοι ζητούν την άμεση καταγραφή των ζημιών , την αποζημίωση των πλημμυροπαθών καθώς την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων υποδομής για την αποφυγή τέτοιων φαινόμενων στο μέλλον.

Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση:

 ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,

Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

 

Θέμα: Καταστροφές από τις έντονες βροχοπτώσεις στο Νομό Τρικάλων

 

Μεγάλες είναι οι καταστροφές που προκλήθηκαν σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στο Νομό Τρικάλων, οι οποίες, μαζί με τα νερά που κατεβαίνουν από τα βουνά της περιοχής, είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν, σε πολλά σημεία, ο Πηνειός ποταμός και παραπόταμοί του.

Ιδιαίτερα έχουν πληγεί καλλιέργειες σιτηρών, τριφυλλιού, ζαχαρότευτλων, ενώ “πνίγηκαν” πολλά χωράφια που ήταν έτοιμα για σπορά καλαμποκιού. Οι περιοχές που “χτυπήθηκαν” περισσότερο είναι στον Παραπόταμο, τα Μεγάλα Καλύβια, στον Κλοκοτό, στη Φαρκαδόνα, στην Βασιλική κι αλλού.

Κι αυτές οι πλημμύρες και οι ζημιές που προκάλεσαν, όπως και άλλες προηγούμενες, φέρνουν στην επιφάνεια την εγκληματική αδιαφορία του Κράτους και της Τοπικής Διοίκησης για την κατασκευή των αναγκαίων εγγειοβελτιωτικών και αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή, πολιτική που συνεχίζεται και από τη σημερινή κυβέρνηση.

 

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι συγκεκριμένα μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε:

  • Να γίνει άμεσα καταγραφή των ζημιών και ν’ αποζημιωθούν για το σύνολο των ζημιών, γρήγορα και δίκαια οι πληγέντες αγρότες.
  • Να προχωρήσει στην κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας, (αντιπλημμυρικά, εγγειοβελτιωτικά, αποστραγγιστικά, καθάρισμα κοίτης ποταμιών και αρδευτικών καναλιών, δημιουργία στέρεων αναχωμάτων κ,ά.) στην περιοχή.

 

 ΤΡΙΚΑΛΑ  16/3/2016        ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης