"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

7 C
Trikala

Ερώτηση του ΚΚΕ για τις αποζημιώσεις των αγροτών στο Νομό Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

KKE
Ερώτηση προς τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης και Διαμάντω Μανωλάκου για την αποζημίωση των αγροτών από τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες στο Δημοτικό Διαμέρισμα Πετρόπορου του Δήμου Φαρκαδώνας στο Νομό Τρικάλων από τη χαλαζόπτωση.

«Θέμα: Να αποζημιωθούν άμεσα οι αγρότες για το σύνολο της ζημιάς που υπέστησαν οι καλλιέργειες στο ΔΔ Πετρόπορου Δήμου Φαρκαδώνας Ν. Τρικάλων από χαλαζόπτωση.

Σε απόγνωση βρίσκονται οι αγρότες του Δημοτικού Διαμερίσματος Πετρόπορου του Δήμου Φαρκαδώνας Ν. Τρικάλων μετά την ισχυρή χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή.

Ζημιές υπέστησαν οι καλλιέργειες πεπονιού – καρπουζιού που βρίσκονται στο στάδιο συγκομιδής καθώς και οι καλλιέργειες βαμβακιού και καλαμποκιού.

Πρόκειται για ένα ακόμη μεγάλο πλήγμα στο εισόδημα των παραγωγών της περιοχής, τη στιγμή που έκαναν υπέρογκα καλλιεργητικά έξοδα δεν θα πάρουν παραγωγή και το εισόδημά τους θα μειωθεί ακόμα πιο πολύ εξαιτίας των εφαρμοζόμενων αντιαγροτικών πολιτικών της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, καλούνται να πληρώσουν υπέρογκους φόρους, φορολογία από το πρώτο ευρώ, προκαταβολή φόρου για την επόμενη χρονιά, πληρωμή ΕΝΦΙΑ και μια σειρά άλλα χαράτσια, ενώ από φέτος η ΚΑΠ πετσοκόβει τις ενισχύσεις.

Χρειάζεται άμεσα να γίνει εκτίμηση των ζημιών και άμεση καταβολή πλήρους αποζημίωσης για όλες τις καλλιέργειες που καταστράφηκαν. Αίτημα των αγροτών είναι η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιώνεται το σύνολο της παραγωγής και όχι μέρος της όπως ισχύει σήμερα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει η Κυβέρνηση προκειμένου:

Άμεσα να προχωρήσουν και να καταγραφούν από τον ΕΛΓΑ οι εκτιμήσεις για τις καταστροφές.

Να αποζημιωθούν άμεσα και γρήγορα οι αγρότες για το 100% των ζημιών που υπέστησαν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης