"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Ερώτηση του ΚΚΕ για το χαλάζι στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Ερώτηση προς τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης και Νίκος Μωραΐτης σχετικά με την άμεση καταγραφή των ζημιών από την πρόσφατη χαλαζόπτωση που έπληξε το νομό Τρικάλων και να αποζημιωθούν το γρηγορότερο οι αγρότες. Αναλυτικά, το κείμενο:

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Θέμα: Να γίνει άμεση καταγραφή των ζημιών από την πρόσφατη χαλαζόπτωση (10.7.15) που έπληξε το Ν. Τρικάλων και να αποζημιωθούν το γρηγορότερο οι αγρότες.

Σοβαρές ζημιές υπέστησαν καλλιέργειες έκτασης 2.000 στρεμμάτων στο Νομό Τρικάλων, κυρίως στα Δημοτικά Διαμερίσματα Μεγάρχη, Αρδάνι και Κεφαλόβρυσο, από τη σφοδρή χαλαζόπτωση, που σημειώθηκε στις 10 Ιουλίου.

Ζημιές υπέστησαν καλλιέργειες καλαμποκιού, καπνών, πεπονοειδών, σιτηρών, κηπευτικών, βάμβακος, αμπελιών καθώς και δένδρα, κυρίως ελιάς.

Πρόκειται για ένα ακόμη πλήγμα στο φετινό εισόδημα των αγροτών της περιοχής, τη στιγμή που το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών συνεχώς μειώνεται εξαιτίας των εφαρμοζόμενων αντιαγροτικών πολιτικών της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων.

Χρειάζεται άμεσα να γίνει εκτίμηση των ζημιών και άμεση καταβολή πλήρους αποζημίωσης για όλες τις καλλιέργειες που καταστράφηκαν. Αίτημα των αγροτών είναι η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιώνεται το σύνολο της παραγωγής και όχι μέρος της, όπως ισχύει σήμερα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

Άμεσα να προχωρήσουν και να καταγραφούν από τον ΕΛΓΑ οι εκτιμήσεις για τις καταστροφές.

Να αποζημιωθούν άμεσα και γρήγορα οι αγρότες για το 100% των ζημιών που υπέστησαν».


ΤΡΙΚΑΛΑ 15/7/2015                             ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης