"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

7 C
Trikala

ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ Τρικάλων και «Αειφόρος Ανάπτυξη»

lafarm

Σχετικά άρθρα

000

Στέφθηκε με επιτυχία η πέμπτη συνάντηση των χωρών εταίρων, του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Σύμπραξης Comenius, με τίτλο Αειφόρος Ανάπτυξη- ένα ‘πράσινο’ μέλλον για την Ευρώπη, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας από τις 8 έως τις 12 Δεκεμβρίου 2014. Σε αυτή έλαβαν μέρος σχολεία από τη Λετονία, την Τσεχία, την Πορτογαλία, τη Λιθουανία, τη Ρουμανία, την Πορτογαλία και φυσικά το Εσπερινό ΕΠΑΛ της πόλης μας.
Θέμα της συνάντησης ήταν η ‘οικογεωργία’ για την οποία έγιναν πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις από όλα τα συμμετέχοντα σχολεία. Στα πλαίσια των περιβαλλοντικών δράσεων οι αποστολές των χωρών επισκέφτηκαν το πρότυπο χωριό της Ανάβρας και ενημερώθηκαν από τον πρώην δήμαρχο και νυν πρόεδρο της εθελοντικής οργάνωσης AΝΑΒΡΑ-ΖΩ κ. Δημήτρη Τσουκαλά για τον τρόπο με τον οποίο η μικρή αυτή κοινότητα έγινε πρότυπο ανάπτυξης. Η επίσκεψη είχε ως βασικό σκοπό την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης και ευαισθητοποίησης κυρίως των νεαρών μαθητών σε ζητήματα περιβαλλοντικά. Ο ελεύθερος χρόνος των επισκεπτών μας κατά τη διάρκεια παραμονής τους αξιοποιήθηκε με πολιτιστικές επισκέψεις και ξεναγήσεις στα αξιοθέατα της πόλης και φυσικά στα Μετέωρα.

00000

Με τη συμμετοχή μας σε ευρωπαϊκά προγράμματα δια βίου μάθησης, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του ετήσιου σχεδιασμού του εκπαιδευτικού έργου, η εκπαιδευτική ομάδα του σχολείου μας, έχει αναπτύξει πρότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους μαθητές μας. Το σχολείο μας αποτελεί πλέον μια πρωτοπόρο σχολική μονάδα στην ευρύτερη περιοχή μας, στην υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων κινητικότητας μαθητών και εταιρικών σχέσεων, αφού τα τελευταία χρόνια, κατάφερε να μετακινήσει περισσότερους από 120 μαθητές του σε χώρες της Ευρώπης.

0000

Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Τρικάλων, αναδείχθηκε ως ένα από τα δημιουργικότερα σχολεία στη χώρα μας. Πειστήριο της διάκρισής μας αποτελεί η έκδοση του καταλόγου «Καλών Πρακτικών Κινητικότητας» του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) που μας εντάσσει ως ένα από τα τρία καλύτερα πραγματοποιηθέντα από ελληνικά σχολεία προγράμματα και ένα από τα δέκα καλύτερα σχέδια από φορείς της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης γενικότερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης