"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

ΕΣΡ: Αυτοί είναι οι πέντε σταθμοί που παίρνουν τις τηλεοπτικές άδειες

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε πέντε κανάλια έδωσε άδεια το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία χορήγησης αδειών παρόχων ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας.

Στην οριστική του απόφαση, που ελήφθη και δημοσιεύτηκε σήμερα, το ΕΣΡ αποφάσισε να δώσει άδεια στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΣΚΑΪ, Star, Alpha, Antenna, και Epsilon, καθώς κρίθηκε ότι πληρούν όλες τις προϋποθέσεις της προκήρυξης.

Ως εκ τούτου, οι οριστικοί δικαιούχοι θα πρέπει μέσα σε 15 ημέρες να καταβάλουν την πρώτη δόση της άδειας, ύψους 3,5 εκατ. Ευρώ. Σε περίπτωση μη αποπληρωμής της πρώτης δόσης, ο δικαιούχος χάνει αυτόματα την άδεια, ενώ καταπίπτει και η εγγυητική επιστολή συμμετοχής του στη διαδικασία αδειοδότησης.

Τι αναφέρει το διατακτικό της απόφασης

Στο διατακτικό της απόφασης, το ΕΣΡ «ανακηρύσσει κατά τα οριζόμενα στο σκεπτικό οριστικούς δικαιούχους άδειας παρόχου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου με βάση την Προκήρυξη 1/2017 του ΕΣΡ τους ακόλουθους:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

3. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

4. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

5. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»/

Κατά το άρθρο 13 παρ. 2 του Ν. 4339/2015 και το Σημείο 7.2. της Προκήρυξης 1/2017 του ΕΣΡ, οι παραπάνω οριστικοί δικαιούχοι οφείλουν να προβούν στην καταβολή της πρώτης δόσεως της αδείας τους (ύψους 3.500.000 ευρώ) εντός δεκαπέντε ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας. Σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης αποπληρωμής της πρώτης αυτής δόσεως, ο οριστικός δικαιούχος εκπίπτει αυτομάτως της αδείας και καταπίπτει ταυτοχρόνως η κατατεθείσα εγγυητική επιστολή συμμετοχής του στην προκηρυχθείσα αδειοδότηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης