"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.7 C
Trikala

ΕΣΡ: Επτά οι τηλεοπτικές άδειες

lafarm

Σχετικά άρθρα

Επτά είναι ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών οι οποίες θα δοθούν, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Το ΕΣΡ, έπειτα από μακρά έκτακτη συνεδρίαση, κατέληξε στον αριθμό των επτά αδειών, γεγονός για το οποίο αναμένεται να ενημερώσουν τα μέλη του τον αρμόδιο υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, μέσα στην ημέρα.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τζάμπα πληρώσαμε τη Φλωρεντία;
    Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Παππάς ανέλαβαν να μας το εξηγήσουν στη Βουλή. Με στοιχεία, επιχειρήματα και αδιάσειστα ντοκουμέντα. Το Ινστιτούτο της Φλωρεντίας είχε γνωμοδοτήσει ότι το ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο χωράει μόνο τέσσερις άδειες εθνικής εμβέλειας. Και το κεφάλι μας χωράει όσα ψέματα και αν ακούσει. Να, ο Πρωθυπουργός μας είχε ενημερώσει ότι ολόκληρη Γερμανία ήταν με έξι άδειες εθνικής εμβέλειας.

    Και να ήταν μόνο αυτοί οι δύο; Τα κόμματα της συμπολίτευσης και από δίπλα τα φιλικά προς την κυβέρνηση μέσα προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι όχι απλώς είναι αρκετές οι τέσσερις άδειες, αλλά εξασφαλίζουν και τη διασύνδεση του τηλεοπτικού τοπίου με τις δυνατότητες της αγοράς.

    Και έρχεται τώρα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και λέει ότι οι άδειες που μπορούν να παραχωρηθούν στην ελληνική τηλεοπτική αγορά, είναι επτά. Μισό λεπτό, κάποιος εδώ έχει κάνει λάθος. Και οφείλουμε να βρούμε ποιος είναι, πριν ξεκινήσει η διαδικασία. Ποια γνωμοδότηση ήταν η σωστή; Της Φλωρεντίας ή του ΕΣΡ;

    Αν η Φλωρεντία, που με τόση θέρμη υπερασπίστηκε ο Νίκος Παππάς, είχε δίκιο, τότε το ΕΣΡ απειλεί να σύρει την εγχώρια τηλεοπτική αγορά σε περιπέτειες. Μπορεί το φάσμα να σηκώσει τεχνικά επτά άδειες; Διότι η κυβέρνηση μας έλεγε ότι σηκώνει μέχρι τέσσερις. Και είναι και το άλλο: έχει η διαφημιστική αγορά τους πόρους συντήρησης τεσσάρων καναλιών; Η κυβέρνηση ήταν βεβαία ότι δεν τους έχει, για αυτό, άλλωστε, ήθελε να απελευθερώσει και τους εργαζόμενους από την αγωνία της απασχόλησης χωρίς αμοιβή.

    Ο Νίκος Παππάς, ο υπουργός, που έστειλε την Ελλάδα σε τροχιά γύρω από τη Γη, θα βρεθεί μπροστά σε ένα κρίσιμο δίλημμα που μπορεί να οδηγήσει την τηλεοπτική αγορά σε περιπέτειες. Θα αγνοήσει το Ινστιτούτο της Φλωρεντίας για να δεχθεί την εισήγηση του ΕΣΡ; Ας πούμε ότι θα το κάνει. Και αν το φάσμα δεν σηκώσει τις επτά άδειες; Και αν η αγορά δεν έχει τους διαφημιστικούς πόρους; Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους; Τι θα απαντήσει ο Τσίπρας αν αυτή τη χρονιά η Τσικρίκα, η δημοσιογράφος του Alpha, τον ρωτήσει γιατί αφήνει τόσα πολλά κανάλια να μπουν στην αγορά και να απειλήσουν τους εργαζόμενους;

    Βέβαια τώρα η χώρα ανακάμπτει, γίνεται ράλι με τα ομόλογα και ετοιμάζεται να βγει στις αγορές. Αρα αλλάζουν τα δεδομένα της διαφημιστικής αγοράς και, πράγματι, μπορεί πλέον να συντηρήσει ως και το αμερικάνικο Fox. Και τα παιδάκια που έμειναν εκτός παιδικών σταθμών, ας πάρουν πίσω το χαμόγελό τους. Με επτά άδειες θα τους φτιάξουν και έξτρα τσουλήθρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης