"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Ετοιμο το Μουσείο Φιλαρμονικής

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ένα άγνωστο κόσμημα του Δήμου Τρικκαίων και της πόλης των Τρικάλων ειδικότερα, είναι έτοιμο να υποδεχθεί επισκέπτες. Πρόκειται για το Μουσείο της Φιλαρμονικής του Δήμου και την Πινακοθήκη της Δωροθέας Σχολής. Και οι δύο συλλογές στεγάζονται στο κομψότατο κτήριο της Δωροθέας Σχολής.
Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Νεολαίας, Παιδείας και Αθλητισμού κ. Βασιλένα Μητσιάδη, υλοποίησε την πρωτοβουλία να καταστήσει επισκέψιμο αυτό, και άλλα μουσεία στην πόλη των Τρικάλων, στη διάρκεια του «Μύλου των Ξωτικών».
Η άποψη της δημοτικής αρχής είναι ότι η πόλη των Τρικάλων μπορεί και πρέπει να συμμετέχει ολόπλευρα στο μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της χώρας. Για τον λόγο αυτό, μια πτυχή, που αφορά στην ουσία του πολιτισμού – εκτός από την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση που προσφέρεται στον Μύλο των Ξωτικών – είναι και τα Μουσεία. Ετσι, έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης καθαρισμού και ανάδειξης των εκθεμάτων των δύο συλλογών.
Στη μία, αυτή που αφορά στη Φιλαρμονική των Τρικάλων, με την πολύχρονη προσφορά και παρουσία της, εκτίθενται μουσικά όργανα, στολές, εξαρτήματα στολών, παρτιτούρες, καθώς και ιστορικά έγγραφα της Φιλαρμονικής.
Στη δεύτερη, την εξαίρετη συλλογή, περιέχονται πίνακες σημαντικών Ελλήνων ζωγράφων: Καταφυγιώτη, Καρρά, Πανταλεόντα, Γιολδάση, Αλεξίου!
Πίνακες οι οποίοι κοσμούν τον Δήμο μας και πλέον, αναδεικνύονται, αναμένοντας τους επισκέπτες, τόσο τους τρικαλινούς, όσο και τους κατοίκους άλλων πόλεων, οι οποίοι θα επισκεφθούν την περιοχή μας στη διάρκεια του «Μύλου των Ξωτικών».
Όμως, επειδή στόχος της δημοτικής αρχής είναι η λειτουργία των μουσείων της πόλης, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, η προσπάθεια που ξεκίνησε με τις συγκεκριμένες συλλογές θα συνεχιστεί. Και μάλιστα, θα συνεχιστεί και με άλλα μουσεία που δεν έχουν αυτή τη στιγμή καμία απολύτως επισκεψιμότητα. Ανακοινώσεις για αυτά θα γίνουν από τη Δευτέρα
Από το γραφείο Τύπου

mouseio doorothea10 mouseio doorothea9 mouseio doorothea8 mouseio doorothea7 mouseio doorothea4 mouseio doorothea3 mouseio doorothea2 mouseio doorothea1 mouseio doorothea

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης