"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15 C
Trikala

Ευαγγελία Καπέλου: Μια τρικαλινή στα σαλόνια της Α1

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ξεκίνησε να παίζει βόλεϊ στα 13 της χρόνια στην ομάδα του Ασκληπιού και πλέον έχει κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα της καθώς εδώ και δύο χρόνια άνοιξε τα φτερά της για άλλες πολιτείες. Ο λόγος για την Ευαγγελία Καπέλου την τρικαλινή βολεϊμπολίστρια που και φέτος θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τα χρώματα του ΓΣ Ηλιούπολης στην Α1
Να υπενθυμίσουμε ότι η Ευαγγελία από το 2009 έως το 2012 έπαιζε στον Ασκληπιό κατακτώντας το πρωτάθλημα της Α2 με τον Ασκληπιό ενώ πέρυσι πήρε ακόμη ένα κύπελλο με την Ηλιούπολη στο Πρωτάθλημα Νεανίδων Αττικής καθώς και τη 2η θέση Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων που έγινε στον Τύρναβο.

– Τι σε ώθησε στο να ασχοληθείς με το βόλεϊ;
«Από αρκετά μικρή μόλις στην ηλικία 4 χρονών άρχισα να ασχολούμαι με τον αθλητισμό. Η αγάπη μου για αυτόν με ώθησε να ασχοληθώ με πολλά αθλήματα .
Όμως η ενασχόληση μου με το Βόλεϊ προήλθε τυχαία αφού εκείνη την χρονική στιγμή ήθελα να δοκιμάσω και ένα ομαδικό άθλημα» .

– Από ποια ηλικία και μετά μπορεί μια νεαρή αθλήτρια να ασχοληθεί με το βόλεϊ
«Θεωρώ ότι η κατάλληλη ηλικία να ασχοληθεί μια νεαρή αθλήτρια με το βόλεϊ είναι η ηλικία των 10 χρονών καθώς αποτελεί ένα άθλημα που αναπτύσσει την συνεργασία , την ευγενή άμυλα και επίσης δημιουργεί ένα θετικό κλίμα ανάμεσα στις συμπαίκτριες με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι κοινωνικές σχέσεις» .

– Ποιοι είναι οι στόχοι σου για τη φετινή σεζόν (προσωπικοί – ομαδικοί);
«Κάθε αγωνιστική σεζόν που έρχεται προσωπικοί μου στόχοι είναι να βελτιώνουμε συνεχώς και να δίνω το 100% του εαυτού μου για να προσφέρω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ομάδα μου, και ομαδικοί στόχοι είναι η παραμονή της ομάδας στην Α’ Εθνική Κατηγορία με όσο το δυνατόν καλύτερη θέση κατάταξης , μέσα από μια καλή συνεργασία και ένα δίκαιο και καθαρό πρωτάθλημα» .

Πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν για σένα να αγωνιστείς σε ομάδα άλλης πόλης, μακριά από το σπίτι και τους οικείους σου; Προσαρμόστηκες εύκολα ;
«Σίγουρα μου ήταν αρκετά δύσκολο αφού μου ήρθε μια πρόταση μετεγγραφής από το Τοπικό Πρωτάθλημα της Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος στην Α΄ Εθνική Κατηγορία από μια ομάδα όπως τον Ηρακλή Κηφισιάς με πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτήν την κατηγορία για πολλά χρόνια , σε μια περίοδο που είχα να αντιμετωπίσω πέρα από τα αθλητικό κομμάτι, αλλαγή περιβάλλοντος και σχολείου καθώς μετακόμισα στην Αθήνα και έχοντας μπροστά μου έναν Γολγοθά της Πανελλήνιες Εξετάσεις .
Επομένως …..όχι, η προσαρμογή μου δεν ήταν εύκολη για τους παραπάνω λόγους και χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια από εμένα , την οικογένεια μου και την ομάδα μου. Ευτυχώς όμως όλα πήγαν καλά !!!!!!!!!
Όσον αφορά για την περσινή χρονιά που αγωνίστηκα με τα χρώματα της Ηλιούπολης στην Α΄ Εθνική Κατηγορία τα πράγματα ήταν πιο εύκολα έχοντας αποκτήσει εμπειρίες από την προηγούμενη αγωνιστική σεζόν , αλλά και πολλά ευχάριστα αφού η χαρά ήταν τριπλή , μιας και καταφέραμε να παραμείνουμε στην Α΄ Εθνική Κατηγορία , να αναδεχθούμε Πρωταθλήτριες Αττικής (ΕΣΠΕΔΑ) στης Νεάνιδες , αλλά κυρίως να κατακτήσουμε την 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων στους αγώνες που έγιναν στον Τύρναβο».

– Πόσο έχει επηρεαστεί το βόλεϊ από την οικονομική κρίση;
«Βεβαίως και το βόλεϊ έχει επηρεαστεί από την οικονομική κρίση , αφού η μεγαλύτερη πηγή χρηματοδότησης είναι εκτός των άλλων οι χορηγίες των επιχειρήσεων , οι οποίες έχουν πληγεί τα τελευταία χρόνια λόγο της κατάστασης στην χώρα μας , με αποτέλεσμα κάποιες να μην μπορούν να χρηματοδοτήσουν , ενώ κάποιες άλλες να δίνουν μειωμένη την χορηγία» .

– Παρακολουθείς κάποιο άλλο σπορ εκτός από το βόλεϊ;
«Στον ελάχιστο χρόνο που μου απομένει λόγω των προπονήσεων – αγώνων, αλλά και της παρακολούθησης των μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο παρακολουθώ κάποια αθλήματα όπως την κολύμβηση μιας και υπήρξα κατά το παρελθόν κολυμβήτρια , Μπάσκετ και Στίβο» .

-…και μια ευχή για τα τμήματα της ομάδα του Ασκληπιού:
«Οι δεσμοί μου με τον Ασκληπιό είναι συναισθηματικοί καθώς από εκεί ξεκίνησα και αναδείχτηκα, όποτε οι ευχές μου είναι οι καλύτερες….. όσον αφορά την πορεία της ομάδας στην Α2 Κατηγορία πιστεύω στην παραμονή της , μιας και το έμψυχο υλικό της ομάδας μου είναι οικείο προσωπικά και αγωνιστικά».

Εφημερίδα «Έρευνα»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης