"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.3 C
Trikala

Ευθεία αμφισβήτηση Σκρέκα από Βλαχογιάννη – Ταμήλο!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε ευθεία αμφισβήτηση των ανακοινώσεων (εδώ) του υπουργού Ανάπτυξης Κ. Σκρέκα, αναφορικά με τον Ε65, προχώρησαν σήμερα οι άλλοι δύο βουλευτέςτων Τρικάλων, Ηλίας Βλαχογιάννης και Μιχάλης Ταμήλος. Με κοινή τους ανακοίνωση, ρωτούν να μάθουν από τον κ. Σρέκα και τον ομόλογό του των Υποδομών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αν όλα όσα ανακοίνωσε ο πρώτος, είναι αλήθεια. Αν, δηλαδή, λεφτά υπάρχουν για τον δρόμο και πώς αυτά εξασφαλίστηκαν…
Είανι γνωστό,ότι οι δύο είχαν επαφή μέχρι τώρα, αφήνοντας τον νέο υπουργό στην άκρη. Είναι γνωστό ότι ούτεο κ Σκρέκας είχε πλησιάσει τους δύο. Οι σχέσεις τους ήταν σχεδόν αδιάφορες. Και μόλις ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την υπουργοποίηση του κ. Σκρέκα,προς έκπληξη όλων στα Τρίκαλα (ο κ. Βλαχογιάννης είχε στηρίξει από την αρχή τον κ. Σαμαρά στον προεκλογικό αγώνα, ενώ ήταν και πρώτος σε σταυρούς), το ποτήρι όχι απλώς έσπασε: διαλύθηκε. Θεωρήθηκε ότι ο πρωθυπουργός παρενέβη στον σκληρό αγώνα για το ποιος θα εκλεγεί (το πολύ να εκλεγεί ένας από τη ΝΔ, όταν γίνουν εκλογές…), “δείχνοντας” τον κ. Σκρέκα… Ετσι, έρχεται η σημερινή παρέμβαση, με την ευθεία αμφισβήτηση, σαν σε αντιπολίτευση (που δεν έκανε κανείς στην ανακοίνωση Σκρέκα…) της ανακοίνωσης για μελλοντική εξασφάλιση χρημάτων για τον Ε65…  Και, φυσικά, το “χτύπημα” είναι μελετημένο…
Ακολουθεί το κείμενο, όπως εστάλη από το γραφείο του κ. Βλαχογιάννη:

 

Από τυπική υποχρέωση....
Από τυπική υποχρέωση….

Με παρέμβασή τους προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Υποδομών, οι βουλευτές της Ν.Δ. Νομού Τρικάλων κ.κ. Μιχάλης Ταμήλος και Ηλίας Βλαχογιάννης θέτουν μία σειρά ερωτημάτων που αφορούν την πορεία υλοποίησης του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος Ε -65.

Κύριοι Υπουργοί

Ο αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος (Ε-65),αποτελεί το σπουδαιότερο αναπτυξιακό έργο της Κεντρικής Ελλαδος,που θα συνδέσει τη Φθιώτιδα ,τη Δυτική Θεσσαλία, τη Δυτική Μακεδονία και το Νομό Ιωαννίνων.
Επί πολλά χρόνια οι φορείς και οι πολίτες αυτών των περιοχών, διεκδίκησαν και κέρδισαν την δρομολόγηση υλοποίησης του.
Ο πρωθυπουργός Αντώνης ΣΑΜΑΡΑΣ δεσμεύθηκε για την ολοκλήρωσή του, όπως και ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ.

Μάλιστα ο κ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ κατ’ επανάληψη δεσμεύθηκε για την ολοκλήρωση του έργου, από σύνδεση με ΠΑΘΕ, μέχρι τη σύνδεση με ΕΓΝΑΤΙΑ, διαβεβαιώνοντας και τη βουλή και τις τοπικές κοινωνίες, μέσω ραδιοφωνικών παρεμβάσεων του, ότι η χρηματοδότηση του όλου έργου-και του βορείου τμήματος-είναι εξασφαλισμένη, απλά αναμένεται η ολοκλήρωση των σχετικών μελετών  του τμήματος αυτού….
Πριν από λίγες ημέρες, είδαμε ανακοίνωση του νέου υπουργού Ανάπτυξης, ότι εξασφαλίστηκε κοινοτική χρηματοδότηση του όλου έργου…..
Κατόπιν των ανωτέρω και δεδομένων των επανειλημμένων αντιφατικών δηλώσεων, παρακαλούμε να ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ, αν,
1-Υπήρχε ή όχι, εξασφαλισμένη χρηματοδότηση του όλου έργου και πότε αυτή εξασφαλίστηκε.
2-τι ποσό και πότε εξασφαλίστηκε για το κάθε ένα ,από τα τρία αναβαλλόμενα τμήματα του έργου.
3-Πότε ξεκινούν οι διαδικασίες ανάθεσης κατασκευής του πρώτου, του τρίτου και του τέταρτου τμήματος του δρόμου.
4-Πότε υποβλήθηκαν τα σχετικά αιτήματα της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ποια ήταν η απάντηση της ,
Μετά τιμής

Οι ερωτώντες βουλευτές,

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης