"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.2 C
Trikala

Ευοίωνα δεδομένα για το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Δέκα πτήσεις καταγράφονται μέχρι στιγμής στο πλάνο των αφίξεων της νέας χρονιάς, γεγονός που θεωρείται ευοίωνο και μαρτυρά αυξητική τάση έναντι των δεδομένων της χρονιάς που εκπνέει σε λίγα εικοσιτετράωρα.  Αυξητική τάση σημειώνεται, εξάλλου, και στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Βόλου, οι οποίες είναι 24 το 2018, έναντι των εννέα που σημειώθηκαν φέτος, ενώ  σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, η δυναμική εκκίνηση αναμένεται από το 2020, εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου.

Ο κύκλος των πτήσεων εξωτερικού της νέας χρονιάς ανοίγει στις 28 Απριλίου του 2018, από Μόναχο  με τον «Κόνδορα», ενώ αυξάνονται οι πτήσεις από και προς Λονδίνο με την προσθήκη της «Easy Jet», που θα πραγματοποιεί  δύο πτήσεις κάθε εβδομάδα. Τα παραπάνω ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η τουριστική πράκτορας Θέκλα Καμμένου, μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, ενώ  τόνισε ότι οι προορισμοί με τους οποίους συνδέεται η Μαγνησία είναι το Μόναχο, οι Βρυξέλλες, η Βιέννη, το Λονδίνο, το Αμστερνταμ, το Παρίσι, ενώ αναμένεται η σχετική ανακοίνωση και από το Τελ Αβίβ.

Υπενθυμίζεται ότι η κίνηση των Ισραηλινών ήταν καλή κατά την περσινή έναρξη των πτήσεων,  ενώ εκφράστηκε η πρόθεση συνέχισης αλλά και αύξησης των πτήσεων από Τελ Αβίβ, από τον Ισραηλινό τουρ οπερέιτορ.

Σκιαγραφώντας τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής, η κ. Καμμένου ανέφερε ότι θα υπάρξει πιο σαφής εικόνα τον Φεβρουάριο, αλλά  τα δεδομένα  είναι, σε πρώτη φάση, θετικά, τα μηνύματα από το εξωτερικό κινούνται σε ανάλογα πλαίσια αλλά, όπως υπογραμμίζει η ίδια, το ζητούμενο είναι να γίνουν οι ανάλογες  κρατήσεις.

Σε ό,τι αφορά, αντίστοιχα, τις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, η κ. Καμμένου ανέφερε ότι φέτος προστίθεται το πλοίο «Horizon», το οποίο θα προσεγγίζει σχεδόν κάθε δεκαήμερο το λιμάνι του Βόλου, σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό. Η ίδια εκτιμά, παράλληλα, ότι αλλαγή στη γενικότερη εικόνα του τουρισμού κρουαζιέρας αναμένεται από το 2020, διότι «οι εταιρείες προγραμματίζουν ανά διετία τα δρομολόγιά τους, εκτός αν συμβεί κάτι συγκλονιστικό» είπε.

Κλείνοντας, η κ. Καμμένου υπογραμμίζει ότι πρέπει να γίνουν συντονισμένες δράσεις προγραμματισμού, με παράλληλο άνοιγμα σε νέες κατευθύνσεις, προκειμένου να επιτευχθεί η τουριστική κίνηση σε ετήσια βάση για τη Μαγνησία.

TAXYDROMOS.GR

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης