"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Ευρεία σύσκεψη εργασίας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για την αναβάθμιση της βιομηχανίας ξύλου της Καλαμπάκας

lafarm

Σχετικά άρθρα

syriza

Ευρεία σύσκεψη για το ζήτημα της αναβάθμισης της κρατικής βιομηχανίας ξύλου της Καλαμπάκας πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Στην σύσκεψη συμμετείχε ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Τσιρώνης, οι Τρικαλινοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη, Σάκης Παπαδόπουλος, Χρήστος Σιμορέλης, ο Ειδικός Γραμματέας Δασών κ. Δημόπουλος, ο καθηγητής του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Νταλός Γεώργιος, τα στελέχη της Ν.Ε. Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μπάτζιος και Κώστας Παπάς καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.

Στην συζήτηση αναλύθηκαν τα προβλήματα της κρατικής βιομηχανίας ξύλου, στην βάση της μελέτης μερικού εκσυγχρονισμού που συντάχθηκε με εθελοντική εργασία και χωρίς αμοιβή από τους δασολόγους καθηγητές του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ.κ. Καραστεργίου Σωτήριο, Παπαδόπουλο Ιωάννη, Νταλό Γεώργιο, Σκαρβέλη Μιχαήλ, τον τ. καθηγητή κ. Κακαρά Ιωάννη και το δασολόγο-προϊστάμενο της βιομηχανίας κ. Βράκα Δημήτριο. Ο κ. Τσιρώνης δεσμεύτηκε για την χρηματοδότηση του μερικού  εκσυγχρονισμού της υποδομής του εργοστασίου μέσω του Πράσινου Ταμείου. Σε ό,τι αφορά την αναπτυξιακή προοπτική του εργοστασίου αναλύθηκαν και μια σειρά από ιδέες στην κατεύθυνση της αναβάθμισης και της ευέλικτης λειτουργίας της βιομηχανίας, η οποία σε στενή συνεργασία με το ΤΕΙ Θεσσαλίας και τη συμμετοχή φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των δασικών συνεταιρισμών νέου τύπου, των τοπικών επιχειρήσεων που ασχολούνται με την παραγωγή δασικών προϊόντων και νέων επιχειρηματικών σχημάτων της «κοινωνικής οικονομίας» θα αποτελέσει την ατμομηχανή για μια συνολική προσπάθεια με σκοπό να αναγεννηθεί η παραγωγή προϊόντων από τα μεγάλα δασικά συμπλέγματα των ν. Καρδίτσας και Τρικάλων και να μπουν οργανωμένα στις αγορές νέα καινοτόμα προϊόντα που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη του κλάδου ξύλου-επίπλου-κατασκευών της Δυτικής Θεσσαλίας.

Ο Υπουργός εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τις προτάσεις και πρότεινε την προετοιμασία μιας αναλυτικής οικονομοτεχνικής μελέτης βιωσιμότητας του επενδυτικού σχεδίου, ενώ δεσμεύτηκε να συμμετάσχει με όλες του τις δυνάμεις στην ισχυροποίηση του εργοστασίου και στην ουσιαστική αναβάθμισή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης