"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

26.5 C
Trikala

Ευρωπαϊκή διάκριση σε 2 Τρικαλινές επιχειρήσεις – ΤΥΡΑΣ ΑΕ και Violanta S.A

lafarm

Σχετικά άρθρα

agora
«Απρόσμενα υψηλός ήταν ο αριθμός των ελληνικών προϊόντων που βραβεύθηκαν φέτος στην 11η ετήσια απονομή βραβείων γεύσης και ποιότητας από το International Taste & Quality Institute (ITQI) με έδρα τις Βρυξέλλες» όπως σημειώνεται σε ενημερωτικό έγγραφο του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στις Βρυξελλες.

Συγκεκριμένα από την χώρα μας βραβεύθηκαν το 2015, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, 109 προϊόντα (έναντι 40 προϊόντων το 2014) μεταξύ των οποίων είναι και Θεσσαλικά, όπως:

* Βαρελίσια Φέτα ΠΟΠ ΟΛΥΜΠΟΣ (3 αστέρια) από την εταιρεία Τυράς Α.Ε. -Ελληνικό Γιαούρτι 0% ΟΛΥΜΠΟΣ (3 αστέρια)

* Μπισκότα με 45% κρέμα κακάο (1 αστέρι) και μπισκότα γεμιστά με κρέμα φουντουκιού (3 αστέρια) από την εταιρεία Violanta S.A. (Τρίκαλα)

* Θεόνη Φυσικό Μεταλλικό Νερό από την εταιρείαAHB GroupS.A. (Μουζάκι Καρδίτσας, 3 αστέρια)

* Λεμονάδα ΕΨΑ, Σαγκουίνι ΕΨΑ (από 3 αστέρια) από την εταιρεία ΕΨΑ Α.Ε. (Βόλος)

Πρόκειται για διεθνή οργάνωση με την οποία συνεργάζονται 16 διεθνείς και εθνικές ομοσπονδίες σεφ και σομελιέ (κυρίως από την Ευρώπη και συγκεκριμένα από την Γαλλία, τη Βρετανία, την Ελλάδα, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Σουηδία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Πορτογαλία, την Τουρκία, αλλά και διευρωπαϊκές και διεθνείς ομοσπονδίες, όπως οι Euro-Toques, World Master Chefs Society, Nordic Chefs Association και Associationde la Sommellerie Internationale). Από τα προϊόντα που υποβάλλονται σε δοκιμασία, επιλέγεται περίπου το 60% και βραβεύεται με διακρίσεις ενός, δύο ή τριών αστέρων, ανάλογα με τα αποτελέσματα των γευστικών δοκιμών.

Σημειώνεται ότι αναλυτικό κατάλογο των προϊόντων που βραβεύθηκαν από ολόκληρο τον κόσμο μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να εντοπίσουν στην ιστοσελίδα του ITQI, στην διεύθυνσηhttp://www.itqi.com/en/awarded-products/awarded-products-2015.html.

EΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης