"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Ευρωπαϊκό στίβου: Χρυσό ελληνικό δίδυμο στο επί κοντώ!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ιστορική βραδιά για τον ελληνικό αθλητισμό σε ένα ιστορικό στάδιο! Η Ελλάδα για πρώτη φορά είδε δύο αθλήτριες της να κατακτούν ταυτόχρονα χρυσό και ασημένιο μετάλλιο σε τελικό αγωνίσματος Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με την Κατερίνα Στεφανίδη (1η) και την Νικόλ Κυριακοπούλου (2η) να κατακτούν την κορυφή της Ευρώπης στο επί κοντώ στο Βερολίνο!

Η προηγούμενη φορά που είδαμε δύο εκπροσώπους μας στο βάθρο ήταν το μακρινό 2002, όταν στον τελικό της δισκοβολίας στο Μόναχο (μας πάει η Γερμανία) η Κατερίνα Βόγγολη ήταν 1η και η Τασούλα Κελεσίδου 3η.

Σήμερα όμως Κατερίνα και Νικόλ έκαναν περήφανους όλους τους Έλληνες με την εκπληκτική παράσταση που έδωσαν στη γερμανική πρωτεύουσα, ενώ η Στεφανίδη έγινε επίσης η πρώτη Ελληνίδα η οποία καταφέρνει να υπεασπιστεί το στέμμα της (είχε κατακτήσει το χρυσό και το 2016 στο Άμστερνταμ).

Στον τελικό υπήρχε και 3η ελληνική συμμετοχή, καθώς η Ελένη Πόλακ είχε κάνει την υπέρβαση με την πρόκριση της στην τελική 12άδα, αλλά είχε 3 άκυρα στα 4.30 και δεν μπόρεσε να συνεχίσει.

Περισσότερα σε λίγο…

Θυμηθείτε την εξέλιξη του ιστορικού αγώνα όπως την παρακολουθήσατε μέσα από τοwww.protothema.gr

-Απέτυχε και στις δύο επόμενες προσπάθειες της η Στεφανίδη, η οποία ολοκληρώνει τον αγώνα με το δεύτερο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και με νέο ρεκόρ αγώνων, ενώ για πρώτη φορά η Ελλάδα έκανε το 1-2 σε τελικό καθώς η Κυριακοπούλου πήρε τη 2η θέση.

-Αποτυχημένη η πρώτη της προσπάθεια…

-Η χρυσή Ολυμπιονίκης ανεβάζει τον πήχη στα 4.96μ. Για να δούμε τι άλλο μας επιφυλάσσει αυτή η απίστευτη βραδιά!

-Η Στεφανίδη σφραγίζει το χρυσό με πετυχημένο άλμα στα 4.85 και είναι νέο ρεκόρ αγώνων!

-Η Κυριακοπούλου αποτυγχάνει και στην 3η προσπάθεια και είναι οριστικά 2η, ενώ η Στεφανίδη είναι ξανά πρωταθλήτρια Ευρώπης!

-Έριξε τον πήχη και η Στεφανίδη και πλέον έχουν από μία ακόμη προσπάθεια. Αν δεν αλλάξει κάτι, στην πρώτη θέση η Στεφανίδη και στη 2η η Κυριακοπούλου!

-Δεν τα καταφέρνει για 2η φορά στα 4.85 η Κυριακοπούλου, η οποία ταξίδεψε στο Βερολίνο με καλύτερη φετινή επίδοση τα 4.72μ.!

-Αποτυχημένη η πρώτη προσπάθεια για Στεφανίδη, Κυριακοπούλου στα 4.85μ.

-Αποτυχημένες προσπάθειες από Μπράντσο, Σιντόρβα και η Ελλάδα για πρώτη φορά θα πάρει χρυσό και ασημένιο στο ίδιο αγώνισμα σε τελικό Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος!

-Περνάει η Κυριακοπούλου με την 2η, ενω η Σιντόροβα απέτυχε και στην 2η!

-Αποτυχημένη η πρώτη προσπάθεια από Κυριακοπούλου, Σιντόροβα, Μπράντσο!

-Εκπληκτική η Στεφανίδη περνά με την πρώτη τα 4.80μ.!

-Στην 1η θέση η Στεφανίδη, 2η η Κυριακοπούλου (λόγω της μίας αποτυχημένης στα 4.55) και στην 3η θέση η Μπράντσο ενώ 4η είναι η Σιντόροβα που άφησε τα 4.75μ.

-Το πέρασε η Μπράντσο, αλλά με τις δύο αποτυχημένες είναι στην 3η θέση!

-Δύο αποτυχημένες προσπάθειες από την Μπράντσο στα 4.75μ. και αν δεν τα καταφέρει και στην 3η τότε δύο Ελληνίδες θα είναι 100% στο βάθρο!

-Κυριακοπούλου και Στεφανίδη περνούν με την πρώτη τα 4.75μ!!! Εκπληκτική εμφάνιση κι από τις δύο σπουδαίες Ελληνίδες αθλήτριες!

-Η Κυριακόπουλου είναι στην 1η θέση, η Σιντόρβα στη 2η, στην 3η η Μπράντσο και στην 4η η Στεφανίδη κι αυτές οι τέσσερις έχουν απομείνει στον τελικό!

-Η Σιντόροβα πέρασε με την 3η τα 4.70μ, ενώ εκτός συνέχειας έμειναν Μπένγκστον και Ρομαρίν Γκιγιόν!

-Πλέον στο κάδρο μπαίνει και η τακτική των αθλητριών, ωστόσο η Κυριακοπούλου με το πετυχημένο άλμα στα 4.70μ έχει βάλει υποθήκη για μετάλλιο!

-Χαμένο το πρώτο άλμα της Μπένγκστον στο 4.70μ. όπως και της Σιντόροβα αλλά και της Ρομαρίν Γκιγιόν, ενώ Στεφανίδη και Μπράντσο δεν θα κάνουν προσπάθεια στα 4.70!

-Φοβερή η Κυριακοπούλου περνά με την πρώτη τα 4.70 και είναι αυτή τη στιγμή στην πρώτη θέση!

-Πετυχημένες προσπάθειες από Νινόν Γκιγιόν Ρομαρίν, Χόλι Μπράντσο, Αντζέλικα Μπένγκστον  στα 4.65 κι ο τελικός αρχίζει να παίρνει… φωτιά!

-Με την πρώτη περνά το ίδιο ύψος και η Κυριακοπούλου!

-Η Κατερίνα Στεφανίδη ξεκίνησε τις προσπάθειες της από τα 4.65μ και τα πέρασε με την πρώτη!

-Εξαιρετικό δεύτερο άλμα στα 4.55μ από την Νικόλ που συνεχίζει στα επόμενα ύψη!

-Η Κυριακόπουλου έριξε τον πήχη στα 4.55μ στην πρώτη της προσπάθεια.

-Πετυχημένη η προσπάθεια της Κυριακοπούλου στα 4.45μ.!

-Η Ελένη Πόλακ δεν θα είναι στην τελική 8άδα του αγώνα καθώς μένοντας μακριά από τον καλό της εαυτό είχε τρία άκυρα άλματα στα 4.30μ.. Ωστόσο την υπέρβαση την έκανε με την πρόκριση της στον τελικό και το μέλλον της ανήκει…

-Να σημειώσουμε ότι οι προβλέψεις των μετερεολόγων αναφέρουν μεγάλες πιθανότητες για ισχυρή καταιγίδα στο Βερολίνο σήμερα το βράδυ κι αυτό είναι ένα στοιχείο που μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τον αγώνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης