"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

“Ευτυχώς κάποιος είδε και άκουσε” για το φονικό σκύλου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Από το ΔΣ του Φιλοζωικού Συλλόγου Τρικάλων “Ο Αργος”,με αφορμή το περιστατικό του ΄μεγαλοκαλυβιώτη που πυροβόλησε (!) σκύλο και συνελήφθη (εδώ αναλυτικά) με πρόστιμο 30.00 ευρώ, όωπς προβλέπεται, ζητά να αντιστρέψουμε το ότι οι τρικαλινοί κακοποιούν τα ζώα. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Οι κακοποιήσεις ζώων στο νομό Τρικάλων είναι συχνές πράξεις που κανείς ποτέ δεν είδε και ποτέ κανείς δεν άκουσε.
Ευτυχώς χθες 11/2/2015 κάποιος και είδε και άκουσε. Η σύλληψη δράστη και η επιβολή διοικητικού προστίμου 30.000€ για την εν ψυχρώ εκτέλεση αδέσποτου σκύλου στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων μας γεμίζει ικανοποίηση και με ελπίδα πως κάτι αλλάζει.
Δεν θα σταματήσουμε να το λέμε, ο νόμος παραμένει ανενεργός όταν πολίτες και φορείς δεν τον ενεργοποιούν, γι’ αυτό καταγγέλλουμε προς κάθε κατεύθυνση ή φορέα κάθε άδικη πράξη κατά των ζώων.
Μπορούμε να αναστρέψουμε την ισχύουσα άποψη ότι οι Τρικαλινοί πολίτες κακοποιούν τα ζώα τους και να προσδώσουμε στους εαυτούς μας και στην πόλη μας το κύρος και τον χαρακτήρα που προσδίδεται σε μια κοινωνία και στον πολιτισμό ενός λαού, από την σωστή συμπεριφορά του προς τα ζώα.
Από το ΔΣ του Συλλόγου

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σχετικά με άρθρο σας για το σκυλάκι έχετε δίκαιο…Πολλές φορές ήθελα να σας καλέσω … βλέπουμε και πεταμένα σκυλάκια ή χτυπημένα για μέρες άλλα δεν βλέπαμε ποιός ή ποιοί το έκαναν …Τι να σας έλεγα ελάτε να τα μαζέψετε γιατί μας πονάει να τα βλέπουμε… Πήρα λοιπόν το τηλέφωνό σας αλλά τι ώρες μπορούμε να σας βρούμε…

    • Αγαπητή κυρία.
      Μπορείτε να καλείτε το τηλέφωνο του Συλλόγου για περιστατικά εκτός από τις ώρες κοινής ησυχίας. Είμαστε εθελοντές και κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για τα ζωάκια. Δυστυχώς όμως είναι αδύνατον να ανταποκριθούμε σε όλα τα αιτήματα ζωόφιλων πολιτών για βοήθεια πάσης φύσης για τα αδέσποτα ζώα. Η βοήθεια από το κράτος είναι μηδαμινή, το καταφύγιο υπερπλήρες και οι αντοχές μας ανθρώπινες. Για να τα καταφέρουμε απαραίτητη είναι η βοήθεια των δημοτών και της πολιτείας. Βοηθήστε μας για να μπορέσουμε με τη σειρά μας να βοηθήσουμε τα ζώα που υποφέρουν από την κακοποίηση, και την εγκατάλειψη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης