"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.3 C
Trikala

Ευχάριστα νέα για το φυσικό αέριο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μείωση κόστους κατά 40% αναμένεται να επέλθει για τον Δήμο Τρικκαίων και κατ’ επέκταση για τους δημότες του, μόλις υλοποιηθεί η προφορική προς το παρόν συμφωνία με την ΕΠΑ Θεσσαλίας.

Η συγκεκριμένη συμφωνία συζητήθηκε εκτενώς σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Τρικκαίων, ανάμεσα στον Δήμαρχο και στον Διευθυντή Εμπορικών Δραστηριοτήτων της ΕΠΑ, κ. Λεωνίδα Μπακούρα.
Η δημοτική αρχή επιθυμούσε τη με κάθε τρόπο ορθολογική χρήση και επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε δημοτικά κτήρια. Μετά την επιστολή προς τον υπουργό ΠΕΚΑ κ. Γ. Μανιάτη για την ανάγκη συμπερίληψης και δημοτικών κτηρίων – πλέον των τριών που ήδη έχουν ενταθεί – σε πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας, μετά την υποβολή πρότασης στο ΚΑΠΕ για εγκατάσταση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε αθλητικές εγκαταστάσεις, η δημοτική αρχή προωθεί συνολικώς το όλο ζήτημα.
Έτσι, στη σημερινή συνάντηση, παρόντος και του μηχανολόγου μηχανικού του Δήμου, κ. Θ. Μυστακίδη, τέθηκε υπ’ όψιν του κ. Μπακούρα η ύπαρξη μελέτης για τη χρήση ΑΠΕ σε όλα τα δημοτικά κτήρια. Αυτά ανέρχονται σε 62 τον αριθμό, αλλά, επειδή προφανώς θα είναι χρονοβόρα μια διαδικασία εγκατάστασης δικτύου φυσικού αερίου και με δεδομένο ότι ακόμη δεν ξεκίνησε η υποβολή προτάσεων στο ΕΣΠΑ, συζητήθηκαν άλλες λύσεις. Σε πρώτη φάση, αποφασίστηκε η επικαιροποίηση της μελέτης, προκειμένου να καταδειχθεί, ποια κτήρια είναι τα πλέον ενεργοβόρα. Στη συνέχεια θα υποβληθεί η πρόταση προς την ΕΠΑ, η οποία θα ξεκινήσει τις ενέργειες για να εγκατασταθεί φυσικό αέριο, ει δυνατόν μέχρι τα Χριστούγεννα. Η αποπληρωμή της ΕΠΑ θα γίνεται μηνιαίως, αλλά όλα αυτά θα είναι αντικείμενο ειδικότερης επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, προκειμένου να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες.
Επίσης, ο κ. Παπαστεργίου έθεσε ζητήματα για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στα νότια της πόλης (περιοχή Πάσχου), όπου αναγείρονται ήδη δύο διδακτήρια και θα ήταν ωφέλιμη η τροποποίηση της μελέτης, για να εγκατασταθεί το δίκτυο από τα θεμέλια. Ο κ. Μπακούρας ήταν θετικός και στην πρόταση αυτή και θα πρέπει να αναμένονται οι ενέργειες της Εταιρείας.
Ουσιαστικά, με τη σημερινή συνάντηση ο Δήμος Τρικκαίων φανερώνει για μια ακόμη φορά τη βαρύτητα που δίνει στην αξιοποίηση των διαθέσιμων τρόπων για τη μείωση του κόστους λειτουργίας του Δήμου, με το όφελος να επιστρέφει άεσα και ποικιλοτρόπως στους δημότες.

 

Από το γραφείο Τύπου

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης