"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14 C
Trikala

Εφ΄ όλης της ύλης στο LIVE NEWS με τον Νίκο Ευαγγελάτο ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Για ενεργειακό θαύμα που κατάφερε η χώρα τα τελευταία τρία χρόνια έκανε λόγο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας σε ζωντανή σύνδεση από τα Τρίκαλα, στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου LIVE NEWS στο MEGA.


Ο κ. Σκρέκας είχε τη δυνατότητα να ξετυλίξει το πλέγμα της ενεργειακής πολιτικής της κυβέρνησης η οποία έδωσε ώθηση  στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας  καθιστώντας την Ελλάδα πρωταγωνιστή των εξελίξεων στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τον ήλιο και τον άνεμο.


Ο ίδιος υπογράμμισε πως «η χώρα έχει σπάσει πολλαπλά ρεκόρ σε παγκόσμιο επίπεδο. Ανέβηκε τρεις θέσεις στον κόσμο όσον αφορά τη συμμετοχή των ΑΠΕ στο ηλεκτρικό μίγμα, από τη δέκατη θέση, στην έβδομη θέση» και  τόνισε πως  «έχουμε δεκαπλασιάσει το ρυθμό εγκατάστασης νέων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε σχέση με πέντε χρόνια πριν».


Ο κ. Σκρέκας  ανέφερε με νόημα ότι η μόνιμη λύση για χαμηλές και προβλέψιμες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος και για τη μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου είναι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας  και εξήγησε πως αυτό γίνεται πράξη καθώς σε ένα χρόνο, το 2022, εγκαταστάθηκαν στη χώρα δύο φορές περισσότερες Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας απ’ ότι εγκαταστάθηκαν όλη την τετραετία 2015 – 2019.


Ο τρικαλινός Υπουργός αναφέρθηκε στο καινοτόμο πρόγραμμα «Φωτοβολταικά στη Στέγη» που θα αρχίσει να «τρέχει» άμεσα και εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε νοικοκυριά και αγρότες να έχουν σχεδόν μηδενικό κόστος ενέργειας. Ο κ. Σκρέκας τέλος, επεσήμανε πως στο νέο πρόγραμμα υπάρχει ξεχωριστός προϋπολογισμός για νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα, όπου η επιδότηση μπορεί να ανέλθει στο 75%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης