"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.7 C
Trikala

ΕΦΥΓΕ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΜΑΡΟΥΛΑ ΚΟΡΚΟΝΤΖΕΛΟΥ

lafarm

Σχετικά άρθρα

korkontzelou
Η συνάδελφος δημοσιογράφος Μαρούλα Κορκοντζέλου έφυγε προχθές το βράδυ από κοντά μας. Η αγαπημένη συνάδελφος, αντιπρόεδρος του Επικουρικού Ταμείου της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, που τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, άφησε την τελευταία της πνοή στο Νοσοκομείο Λάρισας όπου νοσηλευόταν.

Η Μαρούλα Κορκοντζέλου γεννήθηκε πριν από 59 χρόνια στη Λάρισα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Βόλο και κατόπιν εισήχθη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου και αποφοίτησε από το Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής. Από το 1983 έως και το 2003 που συνταξιοδοτήθηκε εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και ραδιοφωνικούς σταθμούς του Βόλου. Ειδικότερα από το 1983 έως το 1996 στην ημερήσια εφημερίδα του Βόλου «Θεσσαλία», όπου έκανε ρεπορτάζ (ελεύθερο, νομαρχιακό, περιφέρεια) και διορθώσεις. Παράλληλα ίδια χρονική περίοδο εργάστηκε και στον Κρατικό Ραδιοφωνικό Σταθμό Βόλου, στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό ΙΡΜΑ και στον ιδιωτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό «Ράδιο Ένα». Από το 1996 έως τη μέρα που συνταξιοδοτήθηκε στην ημερήσια εφημερίδα του Βόλου «Πρώτη», στην αρχή ως συντάκτρια ύλης και κατόπιν ως αρχισυντάκτρια.

Ήταν παντρεμένη με τον αρχιτέκτονα μηχανικό Δήμο (Μάκη) Μαντζιάρη ενώ κόρη της Αμαλία 16 ετών είναι μαθήτρια της 2ας Λυκείου.

Διατέλεσε επί σειρά ετών μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επικουρικού Ταμείου της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας και αντιπρόεδρος μέχρι πρότινος.

Παράλληλα ανέπτυξε πλούσια δράση ως πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Βόλου, ενώ είχε διατελέσει και σε άλλες θέσεις του εν λόγω Δ.Σ.. Σκοπός και αποστολή της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Βόλου είναι η παροχή κάθε βοηθείας προς το Ίδρυμα «Ορφανοτροφείο Βόλου».

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί την Τρίτη 16 Ιουνίου 2015 στις 11 το πρωί από τον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Βόλο, ενώ η σορός της θα βρίσκεται στην εκκλησία από τις 10.30 το πρωί

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης