"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.2 C
Trikala

Εύβοια – Επί ώρες τους έβαζαν να πληρώνουν εισιτήριο στο ferry boat – Αργότερα «θυμήθηκαν» να δώσουν… ελευθέρας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την ώρα που η πύρινη λαίλαπα μαίνεται ανεξέλεγκτη στη Βόρεια Εύβοια, όσοι κάτοικοι και παραθεριστές εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους αναγκάζονταν να πληρώσουν εισιτήριο προκειμένου να επιβιβαστούν στο ferry boat στο λιμάνι της Αιδηψού.

Συγκεκριμένα, για αρκετή ώρα δεκάδες άτομα -έχοντας πάρει μαζί τους τα απολύτως απαραίτητα- πλήρωναν κανονικά το αντίτιμο για να μεταφερθούν σε ασφαλές μέρος.

Μετά από καταγγελίες και, αφού οι αρμόδιοι έγιναν δέκτες έντονων παραπόνων από εξοργισμένους -δικαίως- κατοίκους, δόθηκε εντολή από τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, η μετακίνηση επιβατών και οχημάτων από τα λιμάνια της Αιδηψού και του Αγιοκάμπου να πραγματοποιείται δωρεάν.

Σημειώνεται πως στο λιμάνι της Αιδηψού καταφθάνουν συνεχώς ferry boat για να μεταφέρουν τους κατοίκους απέναντι.

Κραυγές αγωνίας από τους κατοίκους – Καταγγελίες για απουσία εναέριων μέσων:

Στο μεταξύ, οι κάτοικοι επικοινωνούν συνεχώς με κανάλια και άλλα ΜΜΕ για να ζητήσουν βοήθεια σε δραματικό τόνο, την ώρα που εκκενώνονται νέοι οικισμοί και πολίτες μετακινούνται σε περιοχές που θεωρούνται ασφαλέστερες. Χαρακτηριστική ήταν η έκκληση κατοίκου από την Ιστιαία στο MEGA που είπε χαρακτηριστικά ότι «έχει εξαφανιστεί ο ήλιος», ενώ από το πρωί δεν έχει δει αεροπλάνο. Θυμίζουμε ότι η φωτιά στην Εύβοια καίει για έκτη μέρα.

«Σας παίρνω από την Ιστιαία. Έχει εξαφανιστεί ο ήλιος. Όλο το σύννεφο έρχεται στην Ιστιαία. Η κατάσταση είναι αποπνικτική. Από το πρωί δεν έχω ακούσει ένα αεροπλάνο. Έλεος, καιγόμαστε! Είμαστε στο έλεος της καταστροφής! Να στείλουν τα εναέρια μέσα. Στέλνουν τον κόσμο από το Πευκί εδώ, θα πνιγεί μέσα στον καπνό ο κόσμος εδώ», ήταν  χαρακτηριστικά η δραματική έκκληση της κ. Βάσως από την Ιστιαία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης