"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.2 C
Trikala

Ζέφη Νικολάου : “Θα προχωρήσουμε μαζί στις καλύτερες μέρες που ανοίγονται μπροστά μας”

lafarm

Σχετικά άρθρα

000

Παρουσία πλήθος κόσμου η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ Ζέφη Νικολάου πραγματοποίησε την κεντρική προεκλογική της εκδήλωση στο ξενοδοχείο “Πανελλήνιο” . Η κ Νικολάου εξέφρασε την πεποίθηση της ότι νικήτρια των εκλογών της Κυριακής θα αναδειχθεί η Νέα Δημοκρατία προκειμένου όπως ανέφερε ” να ανυψώσει τη χωρά σε ρυθμούς ανάπτυξης θαυμαστούς από τον υπόλοιπο κόσμο,όπως το είχε καταφέρει και παλαιοτέρα” .

000
Η ομιλία της κ Ζέφης Νικολάου

Αγαπητέ κ. Αντιπεριφεριάρχα, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, αγαπητοί φίλες και φίλοι

Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση σας στην πρόσκληση μου, σας ευχαριστώ θερμά για την παρουσία σας εδώ κοντά μου.
Δυόμισι χρόνια πριν μας συνέδεσε στενά μία δυναμική προσπάθεια για να διασώσουμε τη χώρα μας από την δίνη του πολιτικού και οικονομικού χάους.
Μέσα στις επικινδυνότερες συνθήκες που γνώρισε ο τόπος μας τις τελευταίες δεκαετίες αναλάβαμε με αίσθηση χρέους και ευθύνης να διατηρήσουμε τη συμμαχία μας με τις ευρωπαϊκές χώρες, να συγκρατήσουμε την οικονομία μας στα πλαίσια την νομισματικής ένωσης με ένα ισχυρό νόμισμα, το ευρώ και να αποτρέψουμε σοβαρότατους εθνικούς κίνδυνους.
Τα καταφέραμε.
Υποσχεθήκαμε ότι σε δυο χρόνια θα ισορροπήσουμε τα δημοσιονομικά ελλείμματα. Το καταφέραμε και τα πρώτα πλεονάσματα δόθηκαν στις πιο ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες ,ως πρώτο δείγμα των προθέσεων μας να διορθώσουμε σταδιακά και με ασφάλεια όλες τις αδικίες που καταγράφηκαν μέσα στην πρώτη ανεξέλεγκτη φάση της κρίσης.

000
Με αίσθηση υψηλού καθήκοντος προς όλους του πολίτες ο πρωθυπουργός μας, Αντώνης Σαμαράς, μαζί με όσους διέκριναν την σοβαρότητα των περιστάσεων ξεκίνησε μία διαρκή και σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές μας, το διεθνές νομισματικό ταμείο και την ευρωπαϊκή ένωση.
Κόντρα σε όλες τις πιέσεις από το εξωτερικό, κόντρα στις κασσάνδρες και τον αστείρευτο λαϊκισμό της αντιπολίτευσης στο εσωτερικό, η επιτυχία των διαπραγματεύσεων φάνηκε ήδη από τα πρώτα βήματα της κυβέρνησης μας.
Η σοβαρότητα και η σωστή μελέτη και ανάδειξη όλων των οικονομικών και κοινωνικών δεδομένων από την κυβέρνηση μας οδήγησε σε ένα πρωτοφανές για τα παγκόσμια χρονικά κούρεμα χρέους 125 δις ευρώ.
Η διαπραγμάτευση έχει σήμερα σχεδόν ολοκληρωθεί.
Μειώσαμε τα επιτόκια για το χρέος της χώρας μας από 5% στο 2% και συνεχίζουμε την διεκδίκηση περαιτέρω μείωσης.
Μειώσαμε δραστικά, κόντρα σε κάθε πίεση, το ΦΠΑ στην εστίαση από 23% στο 13%.
Αυτό που η αντιπολίτευση ονομάζει μονομερείς ενέργειες, εμείς ήδη τις έχουμε κάνει. Αλλά το διαχειριστήκαμε με ασφαλείς κινήσεις, όχι τινάζοντας τα πάντα στον αέρα.
Γνωρίζαμε πολύ καλά ότι το δυνατό μας σημείο είναι ο τουρισμός μας. Κάναμε τα πάντα για να ενισχύσουμε τα έσοδα μας από την πηγή αυτή, ώστε να βάλουμε φρένο στον εσωτερικό δανεισμό και να δώσουμε ανάσα στους πολίτες.
Όλη μας η έγνοια, όλη μας η φροντίδα ήταν και είναι αυτό το φρενάρισμα , αλλά και η αύξηση πλέον των εισοδημάτων των πολιτών.
Μειώσαμε το φόρο από τα ενοίκια.
Δώσαμε επίδομα ανεργίας και στους αυτοαπασχολούμενους όπως είχαμε υποσχεθεί.
Μειώσαμε 30% τον φόρο στα καύσιμα, χωρίς να συμφωνεί η τρόικα. Η αλλαγή είναι ήδη ορατή.
Χωρίς να συμφωνεί η τρόικα, μειώσαμε κατά 30% το φόρο αλληλεγγύης και θα τον ακυρώσουμε τελείως στη συνεχεία.
Κόντρα σε όλες τις πιέσεις των δανειστών ,που «ανησυχούσαν» δήθεν σε κάθε βήμα για την αποτυχία των στόχων μας, εμείς τους διαψεύσαμε.
Κάναμε ότι ήταν δυνατό και ασφαλές για να απαλύνουμε την πίεση στους πολίτες ρυθμίζοντας έως και σε 100 τις δόσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο ταμείο.
Δώσαμε ανάσα σε επαγγελματίες και υπερχρεωμένα νοικοκυριά για τις οφειλές τους προς τις τράπεζες με ευνοϊκές ρυθμίσεις ενώ στόχος μας είναι η ευνοϊκή ρύθμιση όλων των κόκκινων δάνειων, χωρίς να διαταράσσουμε την ευαίσθητη ακόμη οικονομία της χώρας.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Γνωρίζω πολύ καλά την αγωνία όλων σας για την επόμενη μέρα . Προσωπικά, έχω καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια τα τελευταία 5 χρόνια για να μεταφέρω αυτή την αγωνία αλλά και τις απόψεις σας στα κέντρα αποφάσεων ως πολιτευτής, ώστε να ασκήσω στο μέτρο που μου αναλογεί την απαραίτητη πίεση και να προωθήσω έναν εποικοδομητικό διάλογο για την ταχύτερη και ευνοϊκότερη απάντηση στις προσδοκίες σας, αθόρυβα και συστηματικά εκ μέρους μου.
Χαίρομαι ιδιαίτερα για την τιμή που μου έγινε να εκλεγώ εδώ και ενάμιση χρόνο στην ομάδα των ανώτερων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, στην Πολιτική Επιτροπή, γιατί μου δόθηκε η δυνατότητα να εργαστώ στην πράξη για την ευόδωση της εθνικής μας προσπάθειας .Η στενή μου επαφή και άριστη συνεργασία με τα κυβερνητικά στελέχη μας αποτελεί για μένα πολύτιμη εμπειρία, που καθημερινά χρησιμοποιώ για να προτείνω λύσεις για όσα σας απασχολούν.
Χαίρομαι που μπορώ να σας κοιτάζω στα μάτια και να σας μεταφέρω με βεβαιότητα ότι με τη Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση το χαμόγελο θα επιστρέψει στα πρόσωπα όλων σας πολύ σύντομα.
Μία μειοψηφία βουλευτών, Σύριζα και Χρυσή Αυγή, ανέκοψε την προσπάθεια μας να αποδώσουμε σε όλους τους πολίτες αυτό μας αξίζει. Οικονομική ευημερία.
Την Κυριακή όμως, η ψήφος εμπιστοσύνης σας στη Νέα Δημοκρατία, θα μας δώσει την δυνατότητα να προχωρήσουμε στην κοινωνική πολιτική που ήδη έχουμε εξασφαλίσει.
Προχωράμε και εγγυόμαστε τις συντάξεις και τους μισθούς με τις πρώτες αυξήσεις μέσα στο 2015 και την ισόβια σύνταξη για τις πολύτεκνες μητέρες.
Έχουμε εξασφαλίσεις 20 δις ευρώ για τους αγρότες μας και τις απαραίτητες ενισχύσεις από την Ε.Ε για τους κτηνοτρόφους μας για τα επόμενα 7 χρόνια.
Άλλα 25 περίπου δις για το ΕΣΠΑ που δημιουργεί πολύτιμες θέσεις εργασίας.
Εγκρίθηκαν ήδη τα σχέδια διαχείρισης των υδάτων στην Θεσσαλία και το έργο του Αχελώου προχωράει.
1.100 έργα προϋπολογισμού 1,5 δις τρέχουν αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλία, όπως και στο νομό μας.
Και αυτό που αφορά όλους..
Προχωράμε στη μείωση φόρων άρα στην αύξηση του εισοδήματος μέσα στο 2015 για κάθε πολίτη.
Αφού πρώτα νοικοκυρέψαμε τα δημόσια οικονομικά μας, τώρα είναι η ώρα που με ασφάλεια μπορούμε να μειώσουμε σταδιακά τους φόρους παντού.
Στις επιχειρήσεις από 25% στο 22% για το 2015 με στόχο το 15% στα επόμενα τρία χρόνια.
Στους ιδιώτες από 42% στο 33% και
Περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 7% για το 2015 και απόδοση του σταδιακά στην τοπική αυτοδιοίκηση, για να μπορεί να επιστρέφει ως όφελος και πάλι στους πολίτες σε κάθε Δήμο.
Μπορούμε τώρα να εγγυόμαστε σοβαρές μειώσεις στη φορολογία επειδή παράλληλα πετύχαμε και συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις και την απορρόφηση επενδύσεων από ελληνικές και μεγάλες ξένες επιχειρήσεις.
3 δις ευρώ εξοικονομήσαμε μόνο από την εξάλειψη της σπατάλης από την δημόσια φαρμακευτική δαπάνη, ενώ η εκμετάλλευση της ΑΟΖ, ο αγωγός ΤΑΠ και οι αποκρατικοποιήσεις, όπως η εκμετάλλευση για παράδειγμα των αεροδρομίων μας θα αποδώσουν δεκάδες δισεκατομμύρια τα επόμενα χρόνια στη χώρα μας.
Πέρα όμως από τις οικονομικές εξασφαλίσεις για όλους τους πολίτες, αυτό που έχει τεράστια σημασία είναι το αίσθημα της ασφάλειας που έχει επιστρέψει στη χώρα μας.
Συλλαμβάνουμε κακοποιούς και τρομοκράτες.
Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας.
Αξιοποιούμε την δημόσια περιουσία, τα κτίρια που είχαν καταστεί φωλιά τρομοκρατών.
Κάνουμε νέες συμφωνίες με χώρες εκτός Ε.Ε όπως το Ισραήλ και η Αίγυπτος και ενδυναμώνουμε τη θέση της Ελλάδας στον κόσμο.
Όλα αυτά προς όφελος όλων των Ελλήνων.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Στην σημαντική αυτή προσπάθεια ανοικοδόμησης της χώρας μας στέκομαι σήμερα εδώ κοντά σας και σας ζητώ να με εμπιστευτείτε για να σας εκπροσωπήσω στο αυριανό νέο κοινοβούλιο της χώρας μας.
Την εντιμότητα τόσο τη δική μου μέσα από τους αγώνες μου όσο και της οικογένειας μου, είμαι βέβαιη ότι την έχετε αξιολογήσει ως σήμερα.
Η ειλικρίνεια, η επιμονή και η εργατικότητά μου είναι τα στοιχεία που σας καλώ να εμπιστευτείτε επίσης επιλέγοντας με ως εκπρόσωπό σας στην ελληνική βουλή.
Εσείς είστε η δύναμη που την Κυριακή με τη συμμετοχή σας και την ψήφο σας θα καθορίσετε εάν το μέλλον αυτού του τόπου θα είναι ελπιδοφόρο.
Εσείς θα δώσετε τη δύναμη στη Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση να ανυψώσει τη χώρα σε ρυθμούς ανάπτυξης θαυμαστούς από τον υπόλοιπο κόσμο, όπως το είχε καταφέρει και παλαιοτέρα.
Εσείς επίσης με την υποστήριξη σας στην υποψηφιότητά μου θα βοηθήσετε στην ανανέωση του κοινοβουλευτικού λόγου επιλέγοντας με ως εκπρόσωπό σας στην ελληνική βουλή.
Σας καλώ όλους
Να προχωρήσουμε μαζί στις καλύτερες μέρες που ανοίγονται μπροστά μας, με το χαμόγελο να επιστρέφει στα χείλη μας.
Για το σκοπό αυτό θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια .

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την υποστήριξή σας και την παρουσία σας εδώ κοντά μου.
Σας ευχαριστώ πολύ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης