"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Ζείτε σε αυτή την χώρα κύριε;

lafarm

Σχετικά άρθρα

Του Απόστολου Ρόσσιου – Πρέπει να ξοδεύουμε λιγότερο και να δουλεύουμε περισσότερο. Ποιος το είπε αυτό; Ο νεοφώτιστος στην κυβέρνηση – θίασο, κ. Σκρέκας και βουλευτής των Τρικάλων της ΝΔ, στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τον λεγόμενο προϋπολογισμό. (Για όσους δεν γνωρίζουν, λίγη σημασία έχει αν η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ψηφίσει προϋπολογισμό μονομερώς. Σημασία έχει αν τον εγκρίνουν και με ποιες προϋποθέσεις, όπως λέει το Δημοσιονομικό Σύμφωνο Σταθερότητας, οι δανειστές – τοκογλύφοι). Για να επανέλθω στην αποστροφή του εν λόγω κυρίου: Πρόκειται περί αδαούς, λόγω νεότητας πολιτικού; Αμφιβάλω! Πρόκειται για πολιτικό ο οποίος δεν γνωρίζει ούτε τι συμβαίνει στην πόλη του; Επίσης αμφιβάλω! Τότε; Πρόκειται για καθαρή περίπτωση πολιτικής απάτης; Μάλλον όχι. Και εξηγώ:
Σύμφωνα με τα πρόσφατα επίσημα και δημοσιευμένα στοιχεία, ο αριθμός των ανέργων στο νομό Τρικάλων, παραμένει σταθερά πάνω από τους 12.000! Ωστόσο, αν συνυπολογιστούν και οι μη καταγεγραμμένοι άνεργοι που όλοι μας το γνωρίζουμε, τότε ο συνολικός αριθμός των ανέργων αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο! Όπως λοιπόν, λένε τα στοιχεία, στο δήμο Τρικάλων, οι άνεργοι είναι 8.797, στο δήμο Καλαμπάκας, στο δήμο Πύλης 832 και στο δήμο Φαρκαδόνας 715 συνάνθρωποί μας!
Τα παραπάνω, επισημαίνω, είναι στοιχεία που αφορούν μόνο στην εκλογική Περιφέρεια του κυρίου Σκρέκα! Δεν αναφέρω στοιχεία που αφορούν στο Πανελλήνιο. Αν δεν τα γνωρίζει, ευχαρίστως να του τα στείλω. Τι εννοεί λοιπόν ο αξιότιμος κ. Σκρέκας με την αποστροφή του;
Προφανώς, όσοι έχουν ακόμη την πολυτέλεια να εργάζονται, (αυτό είναι επίτευγμα των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, στη μία εκ των οποίων μέλος είναι και ο εκ Τρικάλων ορμώμενος βουλευτής), αυτοί λοιπόν οφείλουν στο εξής, να εργάζονται περισσότερο και να ξοδεύουν λιγότερο! Πρόκειται για νέο μοντέλο ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής, που εισάγει ο νέος κατά τα λοιπά στην πολιτική ζωή του τόπου, κ. Σκρέκας. Και αν προστεθεί το γεγονός ότι εκπροσωπεί την κυβέρνηση, τότε το κυβερνητικό δόγμα Σαμαρά – Βενιζέλου είναι «δουλεύετε πολύ, τρώτε λίγο». Αλήθεια, μου είναι αδιανόητο να σκεφτώ, ότι ένα μέλος της κυβέρνησης, επιχειρηματίας λαμπρός, όπως παρουσιάστηκε στον Τύπο, να μην αντιλαμβάνεται, το νόημα, ακόμη και αυτής καθ’ αυτής της αποστροφής του ιδίου. Επισημαίνω ότι μόνο στην εποχή των δουλοπάροικων, υπήρχαν ανάλογες καταστάσεις.
Για να το καταλάβω με βάση και τα προαναφερθέντα στοιχεία και όχι μόνον, ρωτώ: σε ποιες δουλειές θα δουλεύουμε κ. Σκρέκα; Και ποιοι είναι αυτοί που θα δουλεύουν περισσότερο; Μήπως οι 200.000 των νέων επιστημόνων και του ειδικευμένου προσωπικού, που τους ….ξαποστείλατε λόγω της πολιτικής σας, στην ξενιτειά να βγάλουν μεροκάματο; Αν …ξαποστείλετε και άλλους, τότε η ανεργία στην Ελλάδα σίγουρα θα πέσει κατά πολύ! Ποιος θα δουλέψει περισσότερο κ. Σκρέκα, όταν στη συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών οικογενειών, μόνο ένα μέλος εργάζεται, χωρίς να υπάρχει προοπτική για περαιτέρω βελτίωση; Ποιος θα δουλέψει περισσότερο κ. Σκρέκα όταν ελέω μνημονιακής σας πολιτικής, τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο;
Τελικά να ρωτήσω: ζείτε σε αυτή τη χώρα κ. Σκρέκα; Για να μη χρησιμοποιήσω μια παλιά ρύση που ελέχθη για κάποιον αείμνηστο….
Εν κατακλείδι, να μην το λησμονήσω: προφανώς δεν γνωρίζετε σε τι κατάσταση βρίσκεται η χώρα μας καθώς και σύσσωμη η ελληνική κοινωνία. Και αυτό είναι το πλέον επικίνδυνο, τουλάχιστον πολιτικοκοινωνικά, για τον ελληνικό λαό, διότι, αγνοείτε το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα. Και την ευθύνη στο ακέραιο την έχουν τόσο το κόμμα που εκπροσωπείτε, όσο και το κόμμα με το οποίο συγκυβερνάτε! Κύριε Σκρέκα, ως επιχειρηματίας και οπαδός του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, μπορείτε και έχετε κάθε δικαίωμα να το λέτε αυτό! Γούστο σας και καπέλο σας!
Όμως, δυστυχώς για τον ελληνικό και ειδικότερα για τον Τρικαλινό λαό, που σας εξέλεξε, το λέτε ως κυβερνητικό στέλεχος, μέλος της ελληνικής κυβέρνησης! Το λέτε και ως βουλευτής, εκπρόσωπος των συμπολιτών σας! Των ανθρώπων που σας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους! Και υπό αυτή την έννοια, είναι προσβολή για τον ελληνικό λαό να εκφράζεστε κατ´ αυτόν τον τρόπο! Είναι το λιγότερο πολιτική ύβρις!

* Ο Απόστολος Ρόσσιος είναι δημοσιογράφος, εκπαιδευτικός και στέλεχος της πολιτικής Κίνησης “Ελληνορωσική Συμμαχία”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης