"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Ζεστό χρήμα στους βαμβακοπαραγωγούς

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

«Ζεστό» χρήμα θα λάβουν αυτή την Τρίτη 14 Οκτωβρίου, οι βαμβακοπαραγωγοί που παρέδωσαν βαμβάκι στην ΕΑΣ Τρικάλων, σύμφωνα με την Διοίκηση.

Αυτό που τονίζεται είναι ότι θα πληρωθούν όλοι οι παραγωγοί, είτε από τα Τρίκαλα και τη Λάρισα, είτε από τη Δυτική Θεσσαλία που επέλεξαν την τοπική Ένωση για να παραδώσουν το προϊόν τους.

Ωστόσο, έκδηλη είναι η ανησυχία για τη μείωση της παραγωγής, εξαιτίας των βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν, έχοντας ως αποτέλεσμα να καταγραφεί μείωση σε ποσοστό 30%, σε σχέση μετις αρχές του Σεπτεμβρίου.

Ενώ, αυτή την περίοδο δεν πραγματοποιείται συγκομιδή βαμβακιού ή τουλάχιστον συγκομιδή σε πλήρη εξέλιξη, λόγω του ότι οι συλλεκτικές μηχανές δεν είναι δυνατό να κινηθούν στα χωράφια, εξαιτίας των βροχοπτώσεων, που τα έχουν μετατρέψει σε λασπώδη εδάφη.

Στον ν. Τρικάλων καλλιεργείται βαμβάκι από την Πηνειάδα μέχρι την Βασιλική και την φετινή χρονιά, λόγω των καλών περυσινών αποδόσεων και της σχετικά συμφέρουσας τιμής στο σύσπορο βαμβάκι, αυξήθηκαν οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις κατά 30% περίπου, φτάνοντας σχεδόν τα 130.000 στρέμματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης