"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22 C
Trikala

Ζητούνται Αντιπεριφερειάρχες για την Θεσσαλία . STOP

lafarm

Σχετικά άρθρα

του Κώστα Κωστούλα

Χωρίς Αντιπεριφερειάρχη παραμένει πάνω από δύο μήνες η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, καθώς η θητεία του Κωνσταντίνου Νούσιου έχει λήξει από το Σεπτέμβριο.

Ποιος είναι ο τολμηρός άραγε που μπορεί να αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση, ύστερα από όσα πέρασε η πόλη της Καρδίτσας εξαιτίας των καταστροφικών πλημμυρών.

Λίγοι είναι αυτοί που έχουν άγνοια πολιτικού κινδύνου για να θελήσουν να επωμιστούν τη φθορά.

Kάποιος θα βρεθεί….

Το ίδιο θέμα αντιμετωπίζει βέβαια και η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, με τη θητεία του Αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Καλομπάτσιου να έχει τελειώσει.

Eδώ οι ενδιαφερόμενοι είναι αρκετοί και δεν ξέρει τι να κάνει ο Κώστας Αγοραστός

Επίσης, οι θητείες των θεματικών Αντιπεριφερειαρχών Γιώργου Λαδόπουλου, Νίκου Καραγιάννη, Θανάση Μόρα, Νίκου Λιούπα, Κωνσταντίνου Μπάρδα και Γρηγορίου Ιγγλέση έχουν ολοκληρωθεί.

Εδώ με κάποιο τρόπο μπορεί να δικαιολογηθεί, αφού οι θέσεις θεματικών Αντιπεριφερειαρχών είναι κυρίως διακοσμητικές και εκτελούν εικονικά καθήκοντα για πολιτικούς λόγους χωρίς να έχουν ουσιαστικές αρμοδιότητες.

Βέβαια άκουσα πως στην περιφερειακή ομάδα του Κώστα Αγοραστού, σφάζονται για το ποιος θα πρωτοβολευτεί με την αντιμισθία.

Η διακυβέρνηση σε επίπεδο Περιφέρειας έχει πρόβλημα γιατί είναι συγκεντρωτική.

Οι πολίτες των Τρικάλων ή της Καρδίτσας ψηφίζουν τοπικούς περιφερειακούς συμβούλους για να παίρνουν αποφάσεις και να διαχειρίζονται  το νομό τους.

Δεν τους ψηφίζουν για να εκλέγονται και να παίρνουν σημαντικές αποφάσεις για τον τόπο τους οι αυτοδιοικητικοί της Λάρισας.

 Το σύστημα περιφερειακής διακυβέρνησης είναι αναποτελεσματικό και δύσκολα λύνεται.

Δεν είναι δυνατόν οι αρμοδιότητες να ασκούνται συγκεντρωτικά από πρόσωπα που δεν γνωρίζουν τις ανάγκες κάθε νομού ξεχωριστά.

Σίγουρα δεν είμαστε όλοι για όλα.

Με αυτά που συμβαίνουν απορώ για τι πράγμα ψηφίζουμε τέλος πάντων.

Σαν μαριονέτες μου φαίνονται όλοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης