"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Η ανθρωπογεωγραφία της ΚΟ της ΝΔ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, 59 από τους 158 βουλευτές της ΝΔ εισέρχονται για πρώτη φορά στο Κοινοβούλιο, ενώ ο μέσος ηλικιακός όρος τους είναι τα 49 έτη.

Συγκεκριμένα, οι νέοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είναι 50 άνδρες και 9 γυναίκες -από τις 25 συνολικά γυναίκες που εξελέγησαν-, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας και των 158 βουλευτών είναι τα 53 έτη.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πειραιώς, η ανανέωση είναι και ηλικιακή, καθώς 19 βουλευτές ανήκουν στη γενιά των τριαντάρηδων -είναι δηλαδή γεννημένοι στη δεκαετία του 80΄- ενώ 5 εξ αυτών είναι γυναίκες. Πρόκειται για τις κυρίες Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφαλά, Κατερίνα Μονογυιού , Στεργιανή Μπίζιου, Άννα Ευθυμίου και Νίκη Κεραμέως.

Επίσης 46 βουλευτές ανήκουν στη γενιά των 40άρηδων, καθώς έχουν γεννηθεί στη δεκαετία του 70’. Ο δε νεότερος βουλευτής του Κοινοβουλίου ανήκει στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και είναι ο 29χρονος Ευάγγελος Λιάκος, κάτοχος πτυχίου από τη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π).

Πρωτοεισερχόμενοι είναι επίσης 5 βουλευτές που κατάφεραν να εξασφαλίσουν την εκλογή τους στις μονοεδρικές περιφέρειες. Στα Γρεβενά ο Ανδρέας Πάτσης, στην Κεφαλονιά ο Παναγής Καππάτος, στη Ζάκυνθο ο Διονύσης Ακτύπης, στη Σάμο ο Χριστόδουλος Στεφανάδης, στη Φωκίδα ο Ιωάννης Μπουγάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης