"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

Η απάντηση της Διοίκησης του Νοσοκομείου για τις κάμερες

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Το Νοσοκομείο Τρικάλων, με απόφαση ήδη από τον Αύγουστο του 2016 και σε συνέχεια του γεγονότος, ότι είχαν δημιουργηθεί ¨τριβές¨ κατά την απομάκρυνση του εργολάβου καθαριότητας. Καθώς επίσης και λόγω του γεγονότος ότι η τεχνική εταιρία που ήταν υπεύθυνη για τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις ¨έστελνε τηλεγράφημα¨ στη Διοίκηση περί αποχώρησης, αξιώνοντας πληρωμές παλαιών ¨αμφισβητούμενων χρεών¨ πάνω από 1.000,000 €, διαδικασία στην οποία η Διοίκηση δεν υποχώρησε. Αποφάσισε σε συνεδρίαση του Δ.Σ, ότι είναι αναγκαία και απαραίτητη η τοποθέτηση καμερών για λόγους ασφαλείας στο Νοσοκομείο.
Η αποχώρηση της τεχνικής εταιρίας η οποία έγινε τον Νοέμβριο του 2016 και το ενδεχόμενο ¨δολιοφθοράς¨ σε μηχανολογικές εγκαταστάσεις, κατέστησε επιτακτικότερη την ανάγκη τοποθέτησης καμερών.
Από τον Ιανουάριο του 2017, η τεχνική υπηρεσία του Νοσοκομείου, ανέλαβε την εκπόνηση μελέτης για την τοποθέτηση καμερών στον προαύλιο χώρο του Γ.Ν. Τρικάλων και στις μηχανολογικές εγκαταστάσεις.
Επιπλέον το γεγονός ότι από εννέα νοσοκομεία της χώρας με συστηματικό και μεθοδευμένο τρόπο ¨αφαιρέθηκαν γαστροσκόπια, βρογχοσκόπια κ.λ.π¨ ανέδειξε περαιτέρω την ανάγκη τοποθέτησης καμερών στο Νοσοκομείο, ενώ επιπρόσθετα τους τελευταίους δύο με τρείς μήνες, έχουν υπάρξει σειρά επεισοδίων με απειλές προς το προσωπικό από άτομα εξαρτημένα, πράγμα για το οποίο είναι ενήμερη και η αστυνομία, κατέστη σε περεταίρω επιτακτική την ανάγκη τοποθέτησης των καμερών.
Οι κάμερες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο Τρικάλων, είναι εκτός λειτουργίας και απλώς έχει ελεγχθεί η λειτουργικότητά τους.
Το Νοσοκομείο έχει πάρει νομική γνωμοδότηση για τη λειτουργία τους, η οποία τίθεται ως πλαίσιο λειτουργίας και η οποία είναι πλήρως συμβατή με το υπάρχον νομικό πλαίσιο προσωπικών δεδομένων.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
5η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ
Δ/ ΝΣΗ : Καρδίτσης 56 – 42100 ΤΡΙΚΑΛΑ
Τηλ. : 24310-79733 – fax.:24310 – 76042
e.mail : gnt.dioikitis@1154.syzefxis.gov.gr
Έχει ενημερωθεί η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και αναμένεται η περαιτέρω επικοινωνία με την εν λόγω Αρχή, ώστε να εξασφαλιστεί με καθόλα νόμιμα αποδεκτό τρόπο η ενίσχυση των συστημάτων ασφαλείας της απρόσκοπτης λειτουργίας του Νοσοκομείου.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης