"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Η απελευθέρωση της πόλης των Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Tην Κυριακή 23 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και τον δήμο Τρικκαίων οι εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση των Τρικάλων από την τουρκική κατοχή.

Οι εκδηλώσεις για τα φετινά «Ελευθέρια» περιλαμβάνουν στις 10.30 π.μ. επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιος, ενώ θα ακολουθήσει ο πανηγυρικός της ημέρας από τον υποστράτηγο-καθηγητή της ΣΜΥ κ. Κ. Κουβάτη με θέμα «Τα Ελευθέρια Τρικάλων». Στη συνέχεια το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων στην κεντρική πλατεία μπροστά στα αγάλματα Βλαχάβα και Στουρνάρα.

Σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία η πόλη πέρασε σε ελληνική κυριαρχία στις 23 Αυγούστου του 1881 με τη Συνθήκη της Κωνσταντινούπολης, όπως και η υπόλοιπη Θεσσαλία και η Ήπειρος. Θα ξαναβρεθεί υπό Τουρκική κυριαρχία με τον Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897 για ένα περίπου χρόνο, μέχρι την τελική της ενσωμάτωση στην Ελλάδα (1898).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης