"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.5 C
Trikala

Δεξιός Ψάλτης :Η απλή αναλογική θα ενηλικιώσει την αυτοδιοίκηση

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μία από τις παθογένειες του Ελληνικού κοινοβουλευτικού συστήματος ,είναι η στείρα και καθολική αντιπολίτευση στο κυβερνητικό έργο.

Ως επιβεβαίωση  του άνωθεν  ,έρχονται οι δηλώσεις στελεχών της παράταξης που εγκαθίδρυσε τη Δημοκρατία στη χώρα ,περί της απειλής που υφίσταται ο θεσμός της αυτοδιοίκησης από την  πλήρη ακυβερνησία, λόγω απλής αναλογικής .

Αναφέρομαι φυσικά στον γραφικό άρχοντα των Δημάρχων κ. Πατούλη , στον αγαπητό κ.Αγοραστό και στους ντόπιους αιρετούς ,που διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους, ότι ευτελίζονται οι Δημοκρατικοί θεσμοί με τον νέο νόμο .

Αναγκάζοντας τους να αναζητήσουν συνεργασίες και  συναινέσεις, προκειμένου να διοικήσουν την επαύριο των εκλογών .

Συμμαχίες που εδώ και χρόνια, σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο (κυβερνήσεις συνεργασίας ), λειτουργούν επιτυχώς ,τόσο σε Ευρώπη (Γερμανία) ,όσο και στην ιδιόμορφη  Ελληνική πραγματικότητα (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ),ακόμη  και με ιδεολογικά αντίθετα κόμματα  (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ).

Μας λέγουν δηλαδή ότι μπόρεσαν  οι Σαμαράς -Βενιζέλος, να πάρουν δύσκολες  αποφάσεις για δραστική περικοπή των συντάξεων(2014) ,η  οι Τσίπρας-Καμμένος, κρίσιμες αποφάσεις για εθνικά θέματα και δεν μπορούν οι Παπαστεργίου-Μητσιούλης,  για το αν θα κλείσουν τις γούρνες στην Αριανού.

Αυτό που ανησυχεί μάλλον τους Δημοκράτες κατά άλλα αυτοδιοικητικούς , είναι ότι επιτέλους με τον Κλεισθένη θα έχουν αντιπολίτευση και άρα  ουσιαστικό έλεγχο.

Ενώ  θα απολέσουν  θώκους και αντιμισθίες ,που αποτελούν αυτοσκοπό για τους συμβούλους τους και μέσο υπακοής.

Το μέλλον όμως δεν περιμένει  και το αύριο είναι ήδη εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης