"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.7 C
Trikala

Η αφιέρωση και το μήνυμα του Πάπα στον Αλέξη Τσίπρα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τον Πάπα Φραγκίσκο συνάντησε το Σάββατο στη Ρώμη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με συνεργάτες του προέδρου, ο Πάπας έκανε στον Τσίπρα γραπτή αφιέρωση τους στίχους του Βιργίλιου από την Αινειάδα. Ο Αινείας έλαβε μέρος στον Τρωικό πόλεμο, σύμμαχος των Τρώων, στη πλευρά του Έκτορα. Μετά την άλωση και λεηλασία της Τροίας, σύμφωνα με τη μεταγενέστερη Ρωμαϊκή μυθολογία, έφυγε από τη Τροία και έπειτα από πολλές περιπέτειες οι απόγονοί του ίδρυσαν τη Ρώμη. Κατά τη διάρκεια της πορείας του προς τη Ρώμη μια καταιγίδα ξεβράζει αυτόν και τους συντρόφους του στη Καρχηδόνα. Και αυτός παρηγορεί τους συντρόφους του με την φράση: «Durate, et vosmet rebus servate secundis.» «Εγκαρτερείτε και κοιτάτε εμπρός: καλύτερες μας περιμένουν μέρες» (Βιργίλιος, Αινειάδα Βιβλίο 1, Στίος 200). Ο Πάπας, αφού αφηγήθηκε την ιστορία στον Αλέξη Τσίπρα, πήρε μια κάρτα και ένα στύλο και του έγραψε τη φράση. Του έδωσε τη κάρτα και του είπε: «Κράτα το να το θυμάσαι. Τα λόγια αυτά αντιστοιχούν σε αυτό που εσύ τώρα βιώνεις και για αυτό πρέπει να συνεχίσεις να μάχεσαι…»

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Φίλε Αλέξη
    Ξέχασες εντελώς τη φράση του παππούλη Κάρολου Μαρξ και τώρα σε βλέπω με τον πάπα. Θα ήθελα να σου θυμίσω τη μεγάλη αλήθεια η οποία παραμένει ιστορικά αναλλοίωτη που έγραψε ο μεγάλος αυτός φιλόσοφος και στοχαστής στο βιβλίο του με τίτλο « Η Κριτική της Εγελιανής Φιλοσοφίας του Κράτους και του Δικαίου», και η οποία έμεινε στην ιστορία «Η θρησκεία είναι το όπιο του λαού» η φράση αυτή ισχύει πολλαπλάσια στις μέρες μας και έτσι σε βλέπουμε να αμολάς περιστέρια στον Πειραιά και συναντήσεις με Πάπα στη Ρώμη.
    Αλλά τι να κάνεις τα ψηφαλάκια είναι αυτά που οδηγούν στη εξουσία για την οποία ξεχνούμε και τον Μαρξ και τις αρχές του.
    Δικαιόπoλης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης