"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.8 C
Trikala

Η Βιωσιμότητα δεν είναι κλισέ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Της Ελένης Πανάγου Ειδικός Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Νέων Τεχνολογιών, Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, Πανεπιστημίου Αιγαίου, Μεταπτυχιακό στην
Πολιτισμική Πληροφορική.


Σε μια παραδειγματική αλλαγή των παγκόσμιων συσχετισμών στην βιώσιμη οικολογική παραγωγή πόρων, αγαθών και υπηρεσιών, η συντήρηση των παραδοσιακών μοντέλων καθημερινής επιβίωσης χαρακτηρίζεται ως μη ανταγωνιστική.

Ως εκ τούτου η επαφή των επαγγελματιών του αγρό διατροφικού τομέα με ένα σύνολο από άλλες επαγγελματικές, περιβαλλοντικές ενώσεις θα πρέπει να συμβαίνει με όρους εμπιστοσύνης, αφοσίωσης και φιλικής διάθεσης.


Εκτιμάται ότι στο κοντινό μέλλον ο αγρό διατροφικός τομέας θα διαδραματίσει επιπρόσθετο και πολύ σημαντικό ρόλο, περισσότερο από ό,τι ήδη κατείχε.


Τα τεχνικά επιμελητήρια, οι αγροτικές ενώσεις και οι αγροτικές σχολές κάθε βαθμίδας θα πρωτοστατήσουν στην παγκόσμια επισιτιστική κρίση.


Οι δεσμοί αφοσίωσης όλων των αγροτών με ενώσεις αγρό διατροφικές και περιβαλλοντικές θα καθορίσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την ανταπόκριση απέναντι στην φθίνουσα παραγωγή βασικών τροφίμων, παγκοσμίως.

Πέραν από το καθιερωμένο και γνωστό κίνητρο, το στήριγμα των επιδοτήσεων, οι επαγγελματίες αγρότες θα κληθούν να λύσουν και να αποδώσουν στον καθένα πολίτη, τα υψηλής θρεπτικής αξίας τρόφιμα, όχι μόνο σε αναγκαία ποσότητα, αλλά και σε υψηλή ποιότητα, καθώς και σε καθαρή οικολογική αξία.


Η επιτυχία θα εξαρτηθεί στο κατά πόσο θα δημιουργηθούν στενοί, στενότατοι δεσμοί αφοσίωσης, εμπιστοσύνης και φιλίας ανάμεσα σε όλους τους παραπάνω αγροδιατροφικούς και περιβαλλοντικούς οργανισμούς και ενώσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης