"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.1 C
Trikala

Η ΔΗΜΑΡ για την ανεργία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της ανεργίας και της ανεργίας των νέων στον Ευρωπαϊκό χώρο με 1.300.000 καταγεγραμμένους ανέργους.

Η ανεργία είναι κυρίαρχο κοινωνικό πρόβλημα. Το κοινωνικό κόστος δυσβάσταχτο. Η ανεργία αποσταθεροποιεί τη ζωή των ανθρώπων, συρρικνώνει δραματικά το εισόδημα των οικογενειών, υπονομεύει την προοπτική του συνταξιοδοτικού συστήματος, τσαλακώνει τα όνειρα των νέων και τους ωθεί στη μετανάστευση. Η ανεργία παράγει φτώχεια και εξαθλίωση. Η ανεργία δεν οφείλεται βεβαίως στην αδυναμία του ατόμου. Οφείλεται στην αδυναμία του συστήματος. Οφείλεται στην οικονομική κρίση και στις λανθασμένες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ακολουθήθηκαν .

Η σημερινή κατάσταση δε μπορεί να συνεχιστεί. Οι άνεργοι δεν περιμένουν περιγραφή του προβλήματος τους. Περιμένουν πρακτικές ενέργειες και υλοποίηση μέτρων υποστήριξης και ανακούφισης. Κανένας άνεργος δεν μπορεί να μείνει μόνος του. Η κοινωνική προστασία και η πολιτική δημιουργίας θέσεων εργασίας πρέπει να λάβει χώρα τώρα, σε πραγματικό χρόνο.

Οι προτάσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς για την κοινωνική πολιτική στη συγκυρία είναι συγκεκριμένες και ρεαλιστικές. Συνυπολογίζουμε βέβαια πάντα τις δημοσιονομικές δυσκολίες. Η υπόσχεση εύκολων λύσεων, μαγικών λύσεων δεν είναι η δική μας πρόταση.

Λύσεις που δεν υπολογίζουν τη δημοσιονομική πραγματικότητα και σχεδιάζονται επί χάρτου, δεν είναι εφικτές. Ταυτόχρονα δεν παραιτούμαστε από την πολιτική προσπάθεια για την υλοποίηση πολιτικών για την αντιμετώπιση της ανεργίας, καλυπτόμενοι πίσω από τις δυσκολίες.

Έτσι αντιλαμβανόμαστε το χρέος μιας προοδευτικής πολιτικής δύναμης της Αριστεράς σήμερα. Θέσεις σταθερές και εφαρμόσιμες που αφορούν την επείγουσα λήψη μέτρων σε δύο βασικούς άξονες: ο πρώτος είναι η υποστήριξη όσων είναι σήμερα άνεργοι και ο δεύτερος η εφαρμογή μιας αναπτυξιακής οικονομικής πολιτικής που θα δημιουργεί θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης